Getty Images
Clare Waight Keller

Britanska dizajnerica nastavlja svoju 'francusku' priču u kući Givenchy

Francuska kuća Givenchy objavila je da je nova kreativna direktorica brenda Clare Waight Keller. Ona će na tom mjestu zamijeniti Riccarda Tiscija koji je svoj odlazak najavio u siječnju ove godine.

Od svibnja ove godine će Britanka Clare Waight Keller preuzeti vodstvo luksuznog modnog brenda, a vijesti su objavljene na njihovom Instagram profilu fotografijom dizajnerice.

2017. CLARE WAIGHT KELLER. NEW ARTISTIC DIRECTOR. SHOT BY STEVEN MEISEL.

Objavu dijeli GIVENCHY (@givenchyofficial)

Waight Keller je druga žena u izboru grupacije LVMH u posljednjih godinu dana, nakon što su talijansku dizajnericu Mariju Graziju Chiuri postavili na mjesto kreativne direktorice kuće Dior.

Samouvjeren stav Huberta de Givenchyja uvijek mi je bio inspiracija i vrlo sam zahvalna što imam priliku biti dijelom povijesti ove legendarne kuće. Veselim se pisanju novog poglavlja u ovoj lijepoj priči.

Vijesti su mnoge iznenadile s obzirom na to da je Waight Keller u siječnju ove godine izjavila kako odlazi iz kuće Chloé jer više ne želi stalno putovati na relaciji London-Pariz te se želi vratiti u rodnu Britaniju gdje se njezina obitelj nedavno preselila. Ipak, modna industrija sigurno je odahnula što će svoju karijeru nastaviti u još jednoj luksuznoj francuskoj kući, a s nestrpljenjem se očekuju njezini prvi dizajni. Ona je poznata po svojim boho dizajnima i ženstvenim kolekcijama, dok je Tisci u svojoj 12-godišnjoj vladavini brend odveo u smjeru mračne romantike i odvažnih kreacija. Očekuje se da će on uskoro biti potvrđen kao kreativni direktor talijanskog brenda Versace, dok je na mjesto Waight Keller u kuću Chloé stigla Natacha Ramsay-Levi. Pogledajte posljednju kolekciju britanske dizajnerice za kuću Chloé.

Linker
18. travanj 2024 12:59