PR
Bipa Fashion.hr

Domaći dizajneri mlađe generacije predstavili nove kolekcije

Šestoro dizajnera predstavilo je kolekcije kojima će pokoriti domaću modnu scenu.

Modni dvojac Klisab predstavio je pret-a-porter kolekciju naziva "PATCHPATCH" čija su glavna zvijezda kaputi izrađeni patchwork tehnikom. Dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić inspirirali su se različitim materijalima i spajanjem nespojivih uzoraka, a tako su nastali statement odjevni komadi koji ose njihov prepoznatljiv potpis. Žene sa stavom ove sezone mladi kreativci vide odjevene u komade s naglašenim strukom i ramenima te predimenzionirane komade.

Dizajnerica Morana Krklec se, pak, inspirirala nedavnim putovanjem u Zemlju izlazećeg sunca što je rezultiralo kolekcijom u kojoj se isprepliću tradicija i moderno doba. Inspiraciju azijskom arhitekturom, avangardnom japanskom modom i street styleom viđenim na ulicama Tokija kreatorica je pretočila u minimalističke komade kojima je glavna odlika multifunkcionalnost.

Riječanka Mirjana Klepić, koja je glavna kreativna snaga modnog brenda JAMOI, pokazala je kako se igrom atipičnih tkanina te korištenjem kožnatih detalja i nakita, outfitom može ostaviti upečatljiv dojam. Kad se tome pridodaju asimetrični krojevi, nastaju kaputi i haljine koji nisu rezervirani samo za darkerice, već će komade iz kolekcije "Morph Caption" rado nositi i domaće šminkerice, na svoj način.

Kad je muška moda u pitanju, tu je pravi maher mladi kreator Anthony Avangard. Ovog puta inspiraciju za kolekciju jesen/zima pronašao je u liku spisatelja Grigora Viteza - Antuntunu. Odjeća i modni dodaci u različitim nijansama crvene, plave i narančaste te s pokojim detaljem prekrivenim razigranim printevima stvoreni su za muškarce koji su spremni na modne eksperimente.

PR
Anthony Avangard

Riba prepuna šara, diskus, bila je inspiracija dizajnerici Gali Vrbanić u kreiranju kolekcije jakni, balonera, hlača, suknji i košulja za žene i muškarce. Kolekcija za jesen/zimu kompleksnija je od prethodne, a odmah poslije predstavljanja na pisti komadi su se mogli kupiti putem online dućana modnog brenda Price On Request.

Komade za žene i muškarce predstavila je i dizajnerica Ivana Janjić u svojoj kolekciji "Diferit". Avangardni dizajn, koji je nosiv i funkcionalan, kreiran je za ljubitelje mode koje svoju individualnost žele pokazati odjećom.

Linker
19. travanj 2024 18:34