Tisja Kljaković Braić
 Petra Ognjenović /
svi smo mi 'oni'

Duhovite karikature Tisje Kljaković Braić od sada nosimo na majicama: 'To nisu karikature nego uhvaćeni djelić života'

Njezine zabavne karikature sigurno vam nisu promaknule. U prikazima svakodnevnih situacija tipičnog bračnog para iz Dalmacije svatko se može pronaći pa ne čudi njihova popularnost koja je potvrđena i velikim interesom za zbirkom 'Oni'. A Oni su se sada našli i kao glavni motiv na majicama.

Splitska umjetnica i slikarica Tisja Kljaković Braić stoji iza karikatura tipičnog bračnog para iz Dalmacije koje je u početku objavljivala na Facebooku, a danas majice s njezinim likovima žele nositi svi. Publiku je osvojila humorističnim svakodnevnim epizodama u kojima se nije teško prepoznati, pa su reakcije pratitelja uvijek pozitivne.

"Prije godinu dana izašla je knjiga 'Oni' koja je do sada prodana u više od 8000 primjeraka. Nisam ništa očekivala, prepustila sam se, bilo mi je zabavno i još je. Veselilo me uveseljavati ljude i shvatila sam da to nije mala stvar", kazala nam je umjetnica koja stoji iza karikatura. Nakon brojnih izložbi i izdane knjige "Oni", Tisja je osluškivala želje obožavatelja pa su novi korak upravo majice ukrašene njezinim karikaturama.

Tisja Kljaković

Tisja Kljaković

Kako nam je kazala, otkako su predstavljene, jako su tražene. "Nakon brojnih upita za majice, odlučila sam napraviti ih. Sad sam zatrpana majicama i brojevima i kutijama, ali čast mi je i veliko zadovoljstvo da netko želi na sebi nosit moj humor", kaže Tisja, a na pitanje koja je njezina tajna uspjeha odgovara - ne razmišljati o uspjehu.

Tisja Kljaković

Tisja Kljaković

Sudeći po količini komentara na društvenim mrežama, Tisjin recept za uspjeh je upalio, a pratitelji se lako pronalaze u njezinim radovima, što joj je kako kaže i cilj. "Meni je cilj od 'njih' napraviti jedan dalmatinski brend koji slavi naš mentalitet i ono što mi jesmo. Oni smo svi mi - moji mater i otac, moj muž i ja, susjed, susjeda...Cilj je da se što više ljudi u njima prepozna, a nastaju iz trenutne inspiracije. Nisam sjela, radila i mozgala nikada, to je trenutak koji treba uhvatiti jer zapravo to nisu karikature nego uhvaćeni djelić života", objašnjava nam.

Tisja Kljaković

Tisja Kljaković

Od brojnih karikatura teško je izdvojiti omiljenu, ali Tisja kaže da je za nju to "Pomirbeni nogododir". "Diš ti taki namirisan" ili "Ušta si gleda" neke su od situacija koje sada krase i pamučne majice za čiju je izradu zadužen Galeb Omiš. Inspiracije joj ne nedostaje, a mi se veselimo novim anegdotama simpatičnog bračnog para.

Tisja Kljaković

Linker
20. travanj 2024 13:29