Foto: Profimedia / Profimedia, FirstView
TJEDAN MODE U MILANU

Eklektični spoj sedamdesetih, diska i renesanse na reviji modne kuće Gucci

Tek što je završio londonski, počeo je Milanski tjedan mode, a već prvi dan modnog događanja na kojem svoje kolekcije predstavljaju najpoznatije talijanske kuće oduševio je svjetske fashioniste. Ekscentrični Alessandro Michele, kreativni direktor kuće Gucci predstavio je bliješteću kolekciju prepunu fantastičnih haljina, neobičnih odijela i još neobičnijih modnih dodataka.

U prostoru uređenom u stilu estetike diskoklubova iz sedamdesetih ili, pak, francuskih budoira, ukrašenom metrima i metrima ružičastog baršuna, pripadajućim kičastim tepihom te visokim ogledalima, talijanski dizajner predstavio je sedamdesetak modela inspiriranih svime i svačime. Najuočljivija referenca bila je ona na sedamdesete godine prošlog stoljeća, no bilo je tu i popkulturalnih referenci kao i renesansnih elemenata, volana, suknji od šarenih stakalca, dlakavih haljina…

Foto: Imaxtree

Posebno su zanimljivi dodaci koje kuća Gucci predlaže za iduće proljeće: Alessandro Michele je predstavio neobične “sklopive” cipele, sastavljene od gigantskih platformi i šlapica na koje se one montiraju. Toj čudnoj i s druge strane izuzetno inspirativnoj atmosferi dodatno je pridonijela i britanska glazbenica i višegodišnja muza kuće Gucci, Florence Welch, koja je, dok su manekenke šetale pistom, čitala pjesme Williama Blakea.

Foto: Imaxtree

Kolekcija kuće Gucci za proljeće/ljeto 2017. mogla bi se opisati svakako, no kao “već viđena” i “nemaštovita”, nikako. Pogledajte galriju i prosudite sami!

Linker
18. travanj 2024 15:14