Eklektični spoj sedamdesetih, diska i renesanse na reviji modne kuće Gucci

Pročitajte cijeli članak:

U prostoru uređenom u stilu estetike diskoklubova iz sedamdesetih ili, pak, francuskih budoira, ukrašenom metrima i metrima ružičastog baršuna, pripadajućim kičastim tepihom te visokim ogledalima, talijanski dizajner predstavio je sedamdesetak modela inspiriranih svime i svačime. Najuočljivija referenca bila je ona na sedamdesete godine prošlog stoljeća, no bilo je tu i popkulturalnih referenci kao i renesansnih elemenata, volana, suknji od šarenih stakalca, dlakavih haljina…

Foto: Imaxtree

Posebno su zanimljivi dodaci koje kuća Gucci predlaže za iduće proljeće: Alessandro Michele je predstavio neobične “sklopive” cipele, sastavljene od gigantskih platformi i šlapica na koje se one montiraju. Toj čudnoj i s druge strane izuzetno inspirativnoj atmosferi dodatno je pridonijela i britanska glazbenica i višegodišnja muza kuće Gucci, Florence Welch, koja je, dok su manekenke šetale pistom, čitala pjesme Williama Blakea.

Foto: Imaxtree

Kolekcija kuće Gucci za proljeće/ljeto 2017. mogla bi se opisati svakako, no kao “već viđena” i “nemaštovita”, nikako. Pogledajte galriju i prosudite sami!

Linker
26. travanj 2024 19:52