/ Promo
KOLEKCIJA NARUKVICA ROZETA

Elegantni suvenir inspiriran prepoznatljvim dubrovačkim motivom

“Usprkos činjenici da je kreativnost sastavni dio mog posla, s godinama sam se osjećala kao da jednostavno nemam puno medija kroz koje mogu kanalizirati sve to što želim pokazati.  Paralelno sam počela pisati, stvarati neke nove ideje i projekte. Uvijek vezana za Dubrovnik, a još više za inozemstvo smatrala sam da kao ambasador trebam snositi odgovornost i za njegovu prezentaciju. DB se rodio kao potreba da ostvarim taj cilj” započinje svoju priču Dubrovkinja Nea Krstanović, osnivačica brenda nakita dB.

Mladi hrvatski brend se upravo predstavlja novom kolekcijom nakita s prepoznatljivim dubrovačkim simbolom. Rozeta je dekorativni element u arhitekturi koji oblikom podsjeća na ružin cvijet, a primjenjuje se još od romanike i to najčešće kao ukrasni prozor na crkvama i dvorima. Taj prozor u obliku ruže baca potpuno drugačiji pogled na svijet kao novi motiv u Neinoj radionici njezinog dB Branda. Narukvice Rozeta dolaze u obliku pozlaćene i srebrne verzije, a osim kao elegantan modni dodatak, zanimljive su i kao suvenir.

Imala sam sreće što sam pronašla pouzdanog i kvalitetnog suradnika, gospodina Kristijana Krnjevića iz Zlatarne Križek u čijoj se radionici proizvodi moj nakit“. – objašnjava Nea čiji nakit možete pronaći u Zagrebu i Dubrovniku, u Zlatarnama Križek. Njihova suradnja je nakon šest mjeseci urodila novim zajedničkim projektom – prstenom i naušnicama MIRI iz koje je gospodin Krnjević razvio cijelu kolekciju.

Najnoviji model narukvice Rozeta ima jednu posebnu misiju koju Nea objašnjava na sebi svojstven način “Kako Rozeta nosi univerzalnu poruku propuštanja dobrih stvari u svoj život, energije, svjetlosti, ljudi, zapravo svega onoga što sami sebi dobro želimo, shvatila sam da takve želje ne poznaju granice”, kaže ona i zaključuje “Trenutno traju pregovori za prodaju narukvica u Beirutu i Istanbulu. Kako je kroz povijest originalna rozeta kao arhitektonski detalj postala zaštitni znak upravo tog područja, voljela bih da Rozeta postane prepoznata kao mediteranski suvenir koji će njezini vlasnici rado nositi bilo gdje u svijetu“.

Linker
06. travanj 2024 00:06