Profimedia
TORBA I PARFEM

Godina posvećena modnoj buntovnici Gabrielle Coco Chanel

Iako je veliki broj kultnih komada francuske kuće Chanel suptilna posveta osnivačici luksuznog brenda, ova godina će biti posvećena njoj - ali ne kao Coco, već kao Gabrielle Chanel.

Torbica, parfem i make-up nazvan Coco Chanel nije nikakva rijetkost, ali 2017. je rezervirana za Gabrielle: francuska kuća, koju je ona osnovala, najavila je brojne novitete koji će nositi njezino ime, a ne nadimak pod kojim je i najpoznatija.

- Gabrielle nije samo ime. To je poziv svim ženama da vjeruju u sebe i slušaju svoj glas - poručili su iz kuće Chanel, koju trenutačno vodi jedan od najpoznatijih modnih dizajnera Karl Lagerfeld. Torba Gabrielle, predstavljena prošle jeseni, stiže već ovog proljeća u prodaju, a osim torbice ove godine će francuska kuća ponuditi i miris s njezinim imenom, ali o njemu još nisu otkrili nikave detalje.

Osim noviteta u ponudi, Chanel je predstavio i kratki film "Gabrielle: Rebel At Heart" u kojem slavi svoju osnivačicu i izdvaja ono po čemu se Gabrielle Coco Chanel isticala. Radi se o prvom od ukupno četiri filma u serijalu: idući će pokrivati teme slobode, strasti i privlačnosti.

Život žene najpoznatije pod nadimkom Coco može biti sažet u tri riječi: birati, željeti i biti. Opisana je kao osvajačica koja je svoje buntovništvo transformirala u umjetnost, a u videu iz kuće Chanel poručuju "ostavite prošlost iza sebe i pustite da vas vodi instinkt i želja da izgledate potpuno drugačije od drugih"- baš kao što je to radila i Gabrielle Coco Chanel.

Linker
18. travanj 2024 21:22