'Save The Planet'

I Vans krenuo "zeleno": Poznati sportski brend dizajnirao kolekciju kojom želi pomoći u očuvanju našeg planeta

Modna industrija je drugi najveći zagađivač Zemlje, što je vrlo alarmantna činjenica, s obzirom na svakodnevni rast 'brze mode'. No, brendovi se polako odmiču od takvog poslovanja te sve više razvijaju i dizajniraju modne komade dobivene od recikliranih materijala kako bi podigli svijest o očuvanju našeg jedinog doma,a pridružio im se i Vans.

Otkako je objavljeno da je modna industrija drugi najveći zagađivač našeg planeta, mnogi brendovi poput Stelle McCartney, H&M-a ili pak Rag&Bonea, pokrenuli su modnu revoluciju i kreirali "zelene" kolekcije kako bi podignuli svijest o održivoj modi, odnosno činjenici da se iz raznih recikliranih i odbačenih materijala i predmeta mogu dobiti odlični novi modni komadi.

Jedan od njih je i Vans, sportski brend uglavnom poznat po tenisicama koje su osvojile pripadnike skejterske subkulture, ali i mnoge druge trendsetere. Njihova posljednja kolekcija zove se "Save Our Planet", odnosno "Spasite naš planet", a sastoji se od dva modela visokih i niskih tenisica, ruksaka i majice s dugim rukavima.

Tenisice krasi zanimljiv print s kartom svijeta u crno-bijeloj i verziji, dok ruksak i torba dolaze samo s printom u boji. Još jedan zanimljiv detalj može se pronaći na rubu potplata tenisica, a riječ je o poruci "save our planet" što je i naziv same kolekcije, "zapakiran" sa simbolima mira.

Što se tiče cijena, one se kreću od 300 do skoro 600 kuna, a najskuplji komad su visoke tenisice. Cijela kolekcija je dostupna na njihovoj službenoj stranici, a prihod od prodaje, točnije oko 160.000 funti, Vans će donirati neprofitnoj tvrtki Sustainable Coastlines Hawaii koja se bori protiv obalnog onečišćenja.

Vans Save Our Planet ruksak, 307 kuna

Vans Save Our Planet majica, 348 kuna

Vans Save Our Planet visoke tenisice u boji, 581 kunu

Vans Save Our Planet niske tenisice u boji, 473 kune

Vans Save Our Planet visoke tenisice crno-bijele, 581 kunu

Vans Save Our Planet niske tenisice crno-bijele, 473 kune

Linker
19. travanj 2024 16:01