Antonio Stipinović
Antonio Stipinović

Nova kolekcija

Jednostavni krojevi i čiste linije splitske diznajnerice kao stvoreni su za poslovnu ženu

Poznata splitska dizajnerica Gorana Milaković, predstavila je novu kolekciju koja glorificira žensku samouvjerenost, karakternost i neiscrpnu snagu. Monokromatski, crno-bijeli odjevni komadi, u potpunoj su suprotnosti s koloritnim i nježnim tonovima kojima se obično otvara proljetno-ljetna sezona i koji iz godine u godinu diktiraju trend zaigranosti i lepršavosti.

Iako je Međunarodni dan žena iza nas, tema ženske ravnopravnosti i samosvjesnosti nikad nije bila aktualnija. Inteligencija, snaga i nepobjedivost najlakše mogu opisati današnju modernu ženu, a upravu takvu je vidi i bubabu DESIGN u svojoj novoj kolekciji za proljeće – ljeto 2020. Jednostavni krojevi i čiste linije kao stvoreni su za poslovnu ženu koja nikad ne zna u kojem će smjeru njen dan završiti. Kolekcijom dominiraju bluze izrađene laserskom rezanom tkaninom i prozračne hlače širokog kroja, koje se lako kombiniraju uz običan t-shirt ili elegantni blazer i u kojima će svaka žena uspješno odbiti 'status quo' i pravila koja joj nameće društvo.

Antonio Stipinović
 

Antonio Stipinović

Dizajnerica nije zaboravila ni na ljubiteljice haljina, ponudivši ih u elegantnoj i jednostavnoj formi čime je željela napraviti iskorak od svega onoga što se po 'uniformiranoj šabloni' stavlja uz isti kontekst sa ženstvenošću. Završni 'touch' cijeloj kolekciji daju šeširi kojima se poručuje kako stil ne poznaje trendove. Svojom predimenzioniranošću i završnom tehničkom izvedbom upotpunit će cjelokupan look i izdvojiti svaku ženu iz mase.

Antonio Stipinović
 

Prirodni materijali poput viskoze i pamuka odavno imaju  kod brenda N, ali ovoga je puta značajno zastupljen i materijal scuba. On se obično vezuje uz usko pripijene modele koji savršeno prate linije tijela, ali isto tako i za šire krojeve koji drže formu, što je vidljivo u ovoj kolekciji. "Po prvi sam put odlučila ne osluškivati tržište i publici prezentirati nešto što je odraz mene same. Svakodnevno se susrećem s raznim predrasudama te sam ovom kolekcijom željela poručiti kako svaka žena može biti što god poželi i kako pravila, barem što se mode tiče, više ne postoje. bubabu žena ostavlja bez daha svojom samouvjerenošću i karakterom, a upravo su to osobine iza kojih se kriju najfascinantnije žene", izjavila je Gorana.

Antonio Stipinović