Screenshot YouTube
bez limita

Kako izgleda visoka moda u doba korone: Valentino predstavio kolekciju kakvu još nismo vidjeli

Raskoš i glamur ove je sezone kuća Valentino morala prilagoditi novonastalom stanju u svijetu koje nije zaobišlo ni svijet mode i luksuza. S puno tehničkih problema i bez mogućnosti proizvodnje novih materijala, ovaj je slavni talijanski brend digitalno-modnim spektaklom ispričao svoju priču.

"Nisam htio nikakva ograničenja. Couture kolekcije su stvorene za emocije, za snove", rekao za vrijeme Zoom press konferencije dizajner Pierpaolo Piccioli i tako savršeno opisao haljine koje je kuća Valentino svijetu pokazala na finalu predstavljanja sezone haute couture kolekcija.

Kolekciju pod nazivom "The Performance: of Grace and Light, a dialogue between Pierpaolo Piccioli and Nick Knight", talijanska modna kuća predstavila je jutros putem interneta, iskoristivši svu moć kinematografije.

Mračna scenografija koja je predstavlja prazninu fantastično se uklapa s raskošnim, surealnim haljinama i digitalnim efektima kojima je dizajner odlučio ispričati svoje viđenje stanja u svijetu.

Kako je dizajner objasnio, metrima dugačke bijele haljine njegov su ekstreman odgovor na situaciju u svijetu i rad u gotovo nemogućim uvjetima koji su doveli do tehničkih problema i nemogućnosti proizvodnje printeva i vezova na materijalima, prenosi Vogue.

Bijele haljine sašivene od šifona, tila, tafta i organze, obogaćene perjem, na poseban su način ispričale priču o nesigurnoj i neočekivanoj situaciji u kojoj se ne zna kada će manekenke odjevene u prepoznatljive i beskrajno glamurozne Valentino kreacije, ponovno koračati niz pistu pred prepunim redovima oduševljene publike.

Do nekih boljih vremena, uživajte u digitalno-modnom spektaklu iz svoje fotelje!

Video reviju kuće Valentino pogledajte ovdje:


Čitajte i:

"Sex & The City" sandale tu su da ostanu: Poznate cure ne mogu se zasititi ovih štikli

Je li ovo nova hit torbica za kojom će poludjeti trendseterice?

Nevjerojatni život grčke princeze! Marie živi okružena luksuzom i elitom otkako se rodila

Linker
20. travanj 2024 01:01