Getty Images
Kupuje pametno

Kate Moss otkrila tajne dobrog shoppinga: 'Kvaliteta vam mora biti bitnija od brenda'

44-godišnja Kate u second hand trgovinama kupuje od mladih dana, a zahvaljujući pametnom shoppingu redovito se nalazi na listama vrhunski odjevenih žena iz showbiznisa

44-godišnja Kate u second hand trgovinama kupuje od mladih dana, a zahvaljujući pametnom shoppingu redovito se nalazi na listama vrhunski odjevenih žena iz showbiznisa

Kate Moss smatra se jednom od najbolje odjevenih žena na svijetu premda njezina tajna ne leži u pretjeranom dotjerivanju.

Manekenska figura, dobro oko za odjeću i ležeran, rockerski stav idu u prilog 44-godišnjoj Kate čija se garderoba bazira na trapericama, hlačama, udobnim majicama, blejzerima, dobrim kaputima i zanosnim dizajnerskim haljinama.

U dugogodišnjoj karijeri, Kate je stekla pravo bogatstvo i brojna prijateljstva sa slavnim dizajnerima, no to ne znači da kupuje poput milijunašice. Dapače, i odjeću i dan danas najradije kupuje u second hand shopovima koji joj omogućuju da izgleda originalno i pritom uštedi novac.

London, UNITED KINGDOM  - British Supermodel Kate Moss attends the opening day of 'Reserved' - a new fashion retailer which opens its doors at Oxford Street, London

Pictured: Kate Moss

BACKGRID UK 6 SEPTEMBER 2017, Image: 348487885, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos

U intervjuu za časopis Guardian otkrila je svoje trikove dobrog shoppinga i činjenicu da u trgovinama s rabljenom odjećom kupuje od svoje 14 godine, kada je htjela izgledati cool, poput djevojaka iz sedamdesetih.

Želite li izgledati poput Kate Moss, poslušajte njezine savjete za pametno kupovanje garderobe iz snova:

Nemojte se fokusirati na brendove

"Ne dajte se zavarati, i ne tražite samo razvikane brendove. Puno je važnije opipati materijal, pogledati šavove i kroj od markice s natpisom dizajnera", smatra manekenka.

Bacite se u potragu za dobrim materijalima

Kate ne može naglasiti koliko su fini materijali važni. U dućanima sa seconda hand odjećom pronalazi odjeću od kašmira, 100-postotnog pamuka i vune po znatno nižim cijenama.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 30:  Kate Moss attends the Christian Dior show of the Paris Fashion Week Womenswear  Spring/Summer 2017  on September 30, 2016 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Dior)
Getty Images for Dior

Kupujte nove trendove u originalnom izdanju

Osamdesete su ponovno u modi, a u dućanima s rabljenom odjećom pronaći ćete fantastične komade iz tog razdoblja. Potražite blejzere, haljine i bluze s puf rukavima, jakne od tweeda, kombinezone i šarene torbe u grafičkim oblicima.

Kate Moss at The GQ Men Of The Yeard Awards Afterparty In London
<P>
Pictured: Kate Moss
<B>Ref: SPL1119272  080915  </B><BR/>
Picture by: Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Splash News

Ne kupujte impulzivno

"Nemojte potrošiti novac na komad koji nosi ime Valentino, ako ste nešto slično vidjeli u H&M-u", govori Kate. Dućani s rabljenom odjećom znaju izazivati na impulzivno trošenje pa stanite i dobro razmislite što vam je zaista potrebno.

London, UNITED KINGDOM  - Kate Moss seen wearing sunglasses at 2am as she leaves Annabell's private members club after a night off partying with friends. Kate was seen wearing a blue velvet dress as she headed home from the party.

Pictured: Kate Moss

BACKGRID UK 7 SEPTEMBER 2017 

UK: +44 208 344 2007 / uksales@backgrid.com

USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 348652221, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos

Imajte strpljenja

"Shvatite second hand trgovine kao beskrajnu potragu", poručuje Kate koja rijetko kad prođe kraj trgovine s rabljenom odjećom a da ne zaviri unutra - za svaki slučaj. Ono što tražite rijetko je na lutkama u izlogu pa se česti posjeti itekako isplate, tvrdi ova modna profesionalka.

Kate Moss arrive a la
Profimedia, KCS Presse

Linker
27. travanj 2024 04:08