Matija Djanjesic / CROPIX
POSLJEDNJE ZBOGOM

Kristina Šalinović: Moj oproštaj od Karla Lagerfelda

Poznata Makaranka je relativno kasno ušla u modni svijet - s 19 godina, no zato ga je vrlo brzo 'pokorila'. Deset godina kasnije uspješno se bori i gradi novu karijeru korak po korak, a danas ju je tužna vijest ponovno vratila u neke sretne dane...

'Karl Lagerfeld je ostavio divan dojam na mene, jer je zbilja imao kreativni um. Nastavio je legiju Coco Chanel s nekim modernim twistom. Nedostajat će modnom svijetu strašno. Od njega ću se oprostiti tako da ću pogledati nekoliko starih fotografija i videa koje smo zajedno radili i tako ću mu reći 'Zbogom'. Neka sada uživa tamo gdje je s Coco Chanel. Zbilja je bio divan kao osoba. Jako pristupačan i skroman s obzirom na to koliko je toga ponudio svijetu', rekla nam je Kristina koja je nosila njegovu reviju na Tjednu visoke mode u Parizu 2011.

Zahvaljujući njezinoj androgenoj ljepoti, ovaj modni čarobnjak odmah ju je zapazio, a najviše mu se svidjelo kada je sa svojim fotoaparatom došla u njegov studio. 'To mu je odmah privuklo pažnju – odvojio se od suradnika, prišao mi i počeli smo razgovarati o fotografiji', sjeća se Kristina jednog susreta.

Nakon odlaska u modnu mirovinu otvorila je svoj frizerski salon Fen Bar u Zagrebu, a sada je u Italiji gdje se dodatno usavršava. 'Radim i educiram se za frizera edukatora i za frizera tehničara. U pripremama sam za svjetsko natjecanje u frizerstvu. Prijavila sam se s nekoliko fotografija i stvaram nove radove kako bi si napravila još veću šansu i da barem dođem do nominacija s obzirom na to da je jako velika konkurecija', rekla je Kristina koja je i privatno vrlo povezana s Italijom. Tamo je upoznala i dečka Enrica Migliorata u njegovom tatoo studiju. Poslovno također odlično surađuju, a pravilo kojeg se drže je da kod kuće ne pričaju 'o uredu'.


Linker
16. travanj 2024 07:01