Lejla Filipović
 Tomislav Krišto / Hanza Media
ELFS

Na reviji koju nitko nije želio propustiti: Lejla Filipović oduševila u kostimu i jednostavnoj majici

Nova kolekcija modnog dvojca Elfs predstavljena je u Novinarskom domu pred tristotinjak uzvanika, a iz prvih su redova reviju pratile najveće zaljubljenice u njihov rad poput Lejle Filipović koja je stigla u kostimu i jednostavnoj bijeloj majici s logom popularnog domaćeg brenda.

Nakon predstavljanja u Hrvatskom glazbenom zavodu i Hrvatskom institutu za povijest, dizajnerski duo Elfs svoju je šestu samostalnu reviju predstavio u Novinarskom domu. Kažu da su time željeli odati počast novinarskoj struci i tiskanim medijima koji su bili glavno sredstvo informiranja prije interneta i društvenih mreža. Žensku kolekciju za jesen/zimu tako su predstavili u prostorijama najstarijeg profesionalnog udruženja hrvatskih novinara i fotoreportera i predstavili se u nešto drugačijoj verziji.

Iako su upotreba crne boje i tamnijih tonova klasičan odabir za kolekcije odjeće namijenjene za hladnije dane, ovi su tonovi za Aleksandra Šekuljicu i Ivana Tandarića novina i svojevrsni zaokret. Kolekcija za jesen/zimu modnim rječnikom najbolje opisuje suprotstavljenost i naglašenost u više smjerova.

Predimenzionirani rukavi ističu ramena, a dramatičnost i romantičnost dodatno su naglašeni odabirom tkanina i boja. Suprotstavljenost je vidljiva u raskošnosti i buntovnosti te otmjenosti i eklektici, a dvojac ni ovaj put nije bježao od logomanije kojom se igraju od samih početaka. Ona nikada nije bila eksplicitnija, ali istovremeno i suptilnija, ovisno o grupi odjevnih predmeta, a dopušta i potiče individualnost te interpretaciju kolekcije vlastitim stilskim potpisom.

Na reviju koju nitko nije želio propustiti stiglo je oko 300 uzvanika, a iz prvih redova novu su kolekciju pratile njihove najveće obožavateljice među kojima je i Lejla Filipović koja je nosila njihov kostim i majicu s logom.

Zagreb, 101019.
Hrvatski novinarski dom.
Modna revija ELFS.
Na fotografiji: Lejla Filipovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media
Lejla Filipović

Linker
19. travanj 2024 17:58