Unsplash
Unsplash

Vrijedi probati

Neobičan trik za uklanjanje neugodnog mirisa iz cipela zaludio internet

Nakon što su svi bili oduševljeni trikom s pjenom za brijanje koja uklanja opekline od sunca, internet je zaludio novi. Naime, velike vrućine zahtijevaju nošenje otvorene obuće, no ako na posao ili druge aktivnosti nosite zatvorene cipele ili tenisice, unutrašnjost je sigurno nakon nekog vremena poprimila neugodan miris. Jedna korisnica Instagrama otkrila je genijalan trik kako ga se riješiti preko noći.

Znamo koliko može biti frustrirajuće kada se ne možete riješiti neugodnog mirisa prisutnog u tenisicama, čizmama ili cipelama. Bez obzira na činjenicu što vodite računa o osobnoj higijeni, većina obuće nakon nekog vremena poprimi i ne tako privlačne mirisne note, pogotovo ako stalno nosite isti par.

Iako ste vjerojatno čuli da se za uklanjanje takvih problema koristi soda bikarbona, čak ni ona nekada ne može izvući sav smrad iz cipela. Lynsey Crombey, poznata kao "kraljica čistoće" na Instagramu, sa svojim je fanovima podijelila jedan stari-novi trik koji u vrlo kratko vrijeme može vašoj obući podariti svježinu.

Naime, sve što vam treba jesu dvije obične vrećice čaja koje stavite u obuću i pustite neka stoje preko noći. "Što ih duže ostavite, to bolje. Svi čajevi su dobri, čak i oni biljni te će izvući svu vlagu i neugodne mirise iz obuće. Osim toga, vrećice čaja možete iskoristiti i u druge svrhe - primjerice za uklanjanje mrlja s prozora ili kao gnojivo za biljke", objasnila je Crombey.

Naravno, vrećice moraju biti suhe, nikako mokre. Njezini fanovi bili su oduševljeni ovim otkrićem, a post je prikupio više od 2000 lajkova. Crombey tvrdi da trik s čajem djeluje na baš svu obuću pa ga definitivno vrijedi isprobati!