Mateja Vrčković
Jesen/zima 2017/2018

Nova kolekcija eNVy room unosi nemiran duh u ormar svake romantičarke

U zagrebačkom showroomu modne marke eNVy room sinoć je predstavljena nova kolekcija koja se sastoji 20 prêt-a-porter komada i 5 vjenčanica.

Modni dvojac Vjeko Franetović i Nikica Ivančević nadolazeću zimsku sezonu vide u romantičnim motivima - predstavili su novu kolekciju eNVy room s nježnim biserima i motivima podmorja te tajanstvene gotike.

Spojiti naizgled nespojivo oduvijek je izazov, no pravim znalcima ništa nije nemoguće. Za ovakav je zaključak sinoć bio dovoljan samo jedan pogled na novu eNVy kolekciju za jesen/zimu 2017/2018, koju se satoji od 20 prêt-a-porter komada i 5 vjenčanica. Ženstvene linije, fini materijali i nepogrešiv stil za estetiku omiljenog dizajnerskog dvojca rezultirali su odjećom koja u sebi kombinira ideje iz različitih razdoblja mode. Od viktorijanskog doba, školskih uniformi s početka prošlog stoljeća, preko razigranih sedamdesetih pa sve do blago "burtonovsko" crno-bijelog štiha, nova kolekcija unijet će nemiran duh u ormar svake romantičarke.

Mateja Vrčković

"Naglasak smo stavili na haljine i kombinezone, uz ponešto kaputa, jakni, sweatshirtova, suknji i topova, a poigrali smo se i bojama. Iako je kolekcija uglavno crno- bijela, dodali smo natruhe zlatne, srebrne, plave i crvene u skladu sa sintagmom dark romance. Istovremeno, haljine su uglavnom prozirne i bez podstave kako bi se naziralo retro donje rublje, samostojeće čarape i suspenzeri. Kao što vidite, naš je recept jednostavan - malo boje, malo retro štiha i pregršt ženstvenosti, kao Wednesday Addams u romantičnom ruhu!" otkrili su dizajneri.

Mateja Vrčković

Nova linija donosi naglašen struk, suknje i kraće haljine retro zvonolikog kroja dužine do ispod koljena te duge haljine nabrane u struku koje lagano padaju uz tijelo. Mornarski štih nazire se u oversized kaputima s predimenzioniranom kragnom, mornarskim kapicama i motivima crno – bijelih pruga na kožnim torbicama, koje se poigravanjem s ručkama i dodatnim lancima mogu nositi preko jednog ramena ili kao trendi ruksaci.

Mateja Vrčković

Hlače i kombinezoni su također dužine do pola lista a prisutni su i dizajnerima omiljeni volani, iako u znatno manjoj mjeri nego u prijašnjim radovima. Dapače, pojedini odjevni komadi inspirirani su muškim odijelom, posebno u gornjem dijelu, a izradu odlikuju i korišteni materijali – od mekanog tila i svilenog satena do neoprena i viskoznog cadyja. Općenito cijela kolekcija odiše snažnim kontrastima, od materijala i boja do krojeva, uz neizostavan potpis eNVy Rooma za koji ne sumnjamo da će pronaći put do svih poklonica vječne elegancije u svakoj prilici.

Predstavljene kreacije pogledajte u galeriji.

Linker
20. travanj 2024 08:49