Profimedia, Abaca Press
pozitivni koraci naprijed

Novi život za stare torbice: Online trgovina luksuzne mode predstavila odličan projekt

Luksuzni web shop Farfetch novom inicijativom potiče na održivost u modnoj industriji i uvodi pozitivne inovacije u svoje poslovanje u kojima direktno sudjeluju i njihovi korisnici.

Održivost i ekološka osviještenost u modi postaje goruća tema pa modni brendovi i tvrtke sve češće nude nova rješenja koja potiču na osviješteno korištenje modnih predmeta i dodataka.

Online trgovina luksuznih brendova Farfetch tako je najavila novu platformu koja će, za sada samo modnim dodacima, dati ponovnu upotrebu. Farfetch pokreće sestrinsku stranicu imena Second Life, na pregledniku dostupna na domeni secondlife.farfetch.com. Putem ove stranice korisnici će moći preprodati svoje stare dizajnerske torbice, one koje više ne koriste ili im se ne sviđaju i tako im dati ponovnu upotrebu.

Nakon što je proizvod uploadan i na stranici bude odobren te objavljen, ostali će ga moći kupiti, a stari vlasnik će na račun dobiti protuvrijednost u kuponima koje će moći potrošiti u Farfetch shopu.

"Program ponovne prodaje luksuznih proizvoda preko projekta Farfetch Second Life omogućuje nam ulazak na novo tržište te uvid u zahtjeve i želje naših korisnika", rekao je Giorgio Belloli iz Farfetcha. Također, ova online trgovina najavila je suradnju s luksuznim brendovima poput Burberryja i Stelle McCartney koji su jedni od prvih brendova koji se zalažu za ekološku osviještenost u modnoj industriji koja je inače drugi najveći zagađivač prirode.

Model on the catwalk, bag detail
Stella McCartney show, Detail, Fall Winter 2019, Paris Fashion Week, France - 04 Mar 2019, Image: 417136738, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Stella McCartney FW/2019.

Inicijativa ima tri fokusa - stvaranje novog poslovnog modela kako bi se odjeća zadržala u upotrebi, korištenje sigurnih i obnovljivih izvora i ponovno korištenje stare odjeće i modnih dodataka.

Kao jedno od rješenja problema zagađenja Farfetch vidi suradnju s ogranizacijom Ellen MacArthur i njihovim 'Make Fashion Circular' programom te naglašavaju kako su međusobne suradnje ključne kako bi ovakvi projekti mogli zaživjeti.

"Kako bismo se uspješno nosili s novim izazovima u modnoj industriji, ključno je da surađujemo jedni s drugima kako bi ovaj kružni sistem imao smisla i na kraju pozitivnog utjecaja. To možemo postići upravo kroz programe poput Ellen MacArthur organizacije", rekao je Tom Berry, Farfetchov globalni direktor za održivost u modi.

Street Style, Camila Coelho and Karen Wazen Bakhazi seen at Christian Dior Haute Couture Spring Summer 2019 show, held at Paris Fashion Week, on January 21, 2019 in Paris, France., Image: 411740421, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca Press
Profimedia, Abaca Press

Linker
24. travanj 2024 07:01