Jakov Prkić / Hanza Media
NOVA MODNA OAZA U SPLITU

Otkrile su nam kakve badiće vole: Sonja ne ide na more bez deset badića, a Gruica ima cijeli kamion stvari za plažu

Grad pod Marjanom odnedavno ima novo trendi mjesto za sve ljubitelje finog donjeg rublja te modernih kupaćih kostima, torbica i kovčega. Riječ je o concept storeu CYAO koji objedinjuje dva svjetski poznata brenda Yamamay & Carpisa – a među prvima su ga posjetile blogerica Sonja Kovač, dizajnerica Marija Pirić i glumica Ana Gruica te nam otkrile na kakve su kupaće kostime ove sezone 'bacile oko'.

Koliko je ženama važno kvalitetno donje rublje, ali i atraktivni badići, moglo se zaključiti na jučerašnjem otvorenju splitske trgovine CYAO – koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra Mall of Split. Na gotovo 200 metara četvornih okupio se veliki broj dama iz domaćeg javnog života pa tako uz glumicu i blogericu Sonju Kovač, koja je hrvatska ambasadorica ova dva talijanska brenda, modno događanje nisu propustile ni dizajnerica Marija Pirić te glumica Ana Gruica. Uz čašu pjenušca i ukusne delicije poznate gošće uživale su u razgledavanju najnovije ljetne kolekcije iz Yamamy i Carpisa čiji su ovoljetni aduti jednodijelni kupaći s prorezima, minimalistički crni bikiniji te retro modeli s dubokim gaćicama. A upravo takve kreacije za plažu obožavaju i Sonja, Marija i Ana - koje su nam otkrile kakve su badiće nabavile za ovo ljeto te gdje planiraju provesti godišnji odmor.

SONJA KOVAČ

Split, 300519.
Koktel druzenje povodom otvorenja CYAO storea u trgovackom centru Mall of Split u kojem su objedinjena dva brenda Yamamay i Carpisa.
Na fotografiji: Sonja Kovac.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Jakov Prkić / Hanza Media
Sonja Kovač

- Zadnjih godina preferiram jednodijelne badiće s dubokim prorezom na trbuhu, kakvi su već nekoliko sezona Yamamayjeve ljetne zvijezde tako da sam već nabavila njihov jednodijelni crni kupaći sa šarenim detaljem na prorezu. Sa sobom uvijek nosim desetke kupaćih kostima, dijelom zbog toga što ne volim stajati u mokrom, a ponajviše radi prirode mog posla. Ovoga ljeta se neću baš puno odmarati. Naime, upravo krećem na mini turneju po jadranskoj obali kako bi svojim pratiteljima mogla savjetovati koje su najbolje plaže za kupanje, kamo odsjesti, gdje jesti... a potom poslovno putujem u Ameriku, točnije u Las Vegas i u Los Angeles.

ANA GRUICA UGLEŠIĆ

Split, 300519.
Koktel druzenje povodom otvorenja CYAO storea u trgovackom centru Mall of Split u kojem su objedinjena dva brenda Yamamay i Carpisa.
Na fotografiji: Ana Gruica.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Jakov Prkić / Hanza Media
Ana Gruica

- Za mene je idealni kupaći kostim onaj koji ima što manje tkanine – odnosno, klasični bikini s plitkim gaćicama i gornjim dijelom u obliku trokuta. Imam ih na desetke, samo u drugim bojama. Zato veliku pažnju pridajem modnim dodacima za plažu: maramama, naočalama i šeširima koji su mi fetiš te neću lagati ako kažem da toga imam cijeli kamion. Ni ja se ovo ljeto neću puno odmarati jer glumim u dvije predstave na Splitskom ljetu od kojih je jedna premijerna, a u rujnu me čeka autorski komad od Arijane Čuline. No, nadam se da ću ipak pronaći vremena da sa suprugom skoknem u planine, gdje smo se odmarali i prošlo ljeto.

MARIJA PIRIĆ

Maja Prgomet
Marija Pirić

- Super mi je što su se zadnjih godina u modu vratili retro modeli badića. Pogotovo mi se sviđaju dvodijelni s dubokim gaćicama kakve sam već nabavila za ovo ljeto i to u meni dvije omiljene boje za plažu: crnoj i bijeloj. Iako na more nikada ne idem prije 16 sati jer sam svijetloputa, uvijek na glavi imam šešir. Osim što štiti kožu lica, drag su mi modni dodatak pa ih često nosim i za šetnju gradom. Budući da suprug i ja krajem godine putujemo u Chicago, gdje smo i prije pet godina za tamošnju Udrugu hrvatskih žena održali samostalnu reviju, nismo planirali nikakav poseban godišnji odmor tako da ćemo uglavnom biti u našoj vikendici u blizini Splita.

Linker
19. travanj 2024 04:08