Ana Maria Ricov

Oversized kaputi zvijezda su sezone, a ovako ih vidi domaća dizajnerica

Koncept jesensko-zimske kolekcije dizajnerice nadovezuje se na onu prethodnu u kojoj je Ana Maria Ricov inspiraciju crpila iz japanskog estetskog kreativnog koncepta IKI.

IKI se može prevesti kao “profinjena spontanost”, a sugerira privlačnost u kreativnoj razigranosti i nepredvidivosti, a opet njeguje pročišćenost i suptilnost. U svojoj novoj kolekciji dizajnerica Ana Maria Ricov ponovno svoj inspirativni naglasak stavlja na jednostavnu, sofisticiranu i spontanu formu koja ističe originalnost i stilski sklad. Sama konstrukcija se bazira na rezovima ravnih linija pod oštrim kutevima, a naglasak je stavljen na geometrijske elemente.

U želji da se kreacije iz nove kolekcije nadovezuju i nadopunjuju na one prethodne, dizajnerica stvara zaokruženu modnu priču u kojoj je naglasak stavljen na pročišćene komade jednostavne u svojoj formi, a ipak upečatljive kroz svoju geometrijsku i koloritnu razigranost.

Kolekcija se temelji na vuni, pamuku i viskozi, a posebnost u novoj sezoni je i tisak kojeg je dizajnerica sama kreirala. U pitanju su razigrani, nenametljivi i spontano pozicionirani geometrijski elementi koji su izvrsno nadopunili kolorit same kolekcije. Prevladavaju pješčane nijanse, crna i siva boja, a svježinu i toplinu unose crveni, narančasti i plavi tonovi.

Glavne zvijezde ovosezonske kolekcije su oversized kaputi koji pristaju izvrsno uz aktualne, ali i prethodne kreacije Ana Marije Ricov.

Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
Doris Fatur
 

 

Kolekcija je čisti pret-a-porter, pri čijem kreiranju je dizajnerica naglasak stavila na nosivost i funkcionalnost, kao i lako kombiniranje s basic komadima iz ormara svake urbane žene.

 

Tagovi