Promo
TREĆA VEČER MODNOG DOGAĐANJA

Pogledajte što su nam za proljeće pripremili domaći dizajneri

Svoje nove kolekcije na trećoj večeri Bipa Fashion.hr-a predstavili su Morane Krklec, Jelene Holec, Anthony Avangarda, Mateyaneire i Twinsi.

Treću revijsku večer otvorila je Morana Krklec: majstorica dekonstrukcije ostala je vjerna svom potpisu, a u novoj kolekciji glavni materijal je stopostotni pamuk u crnoj i bijeloj boji. Lagani i prozračni materijali dizajnerici su poslužili kao odlična podloga za poigravanje s krojevima i naglašavanje forme svakog pojedinog komada. Poseban detalj koji se proteže kroz cijelu kolekciju su crne i bijele špage s ulogom remena kao i traka s kojom se odjeća veže, spaja i fiksira. I dok je prednji dio odjevnih komada prilično čist i jednostavan, najveći akcent dizajnerica stavlja na leđa upotpunjena sa zanimljivim detaljima.

Večer se nastavila revijom mlade Jelene Holec, koja je prezentirala svoju novu kolekciju pod nazivom Magnolia. Kao i uvijek, Jelena se svojim dizajnom suprotstavlja uniformiranosti, a specifičnost nove linije je multifunkcionalnost odjevnih premdeta. Haljine su i dalje bile primarni moment revije, provučene od dnevnih i ljetnih do koktel i večernjih formi, a diskretni prorezi na gležnju ili ramenu daju notu dinamike i seksepila. Kolekcijom dominiraju pastelne boje s metalik detaljima kao i cvjetni motivi magnolije.

Balkan Bling naziv je nove kolekcije mladog dizajnera koji djeluje pod umjetničkim imenom Anthony Avangard. U svom prepoznatljivom stilu, ovaj perspektivni dizajner na modnu pistu donio je jednu svježu, suvremenu i potpuno drugačiju kolekciju. Inspiriran nogometom te problematikom društvenih fenomena na zanimljivoj odrednici - Balkanu, publici je prezentirao odjeću izrađenu od pamuka, trapera, lamea i umjetnih materijala s lakiranim i metaliziranim premazima. S kombinacijom ženstvenih i oversize krojeva, kroz kolekciju se još protežu simetričnost, prorezi i blagi volani.

Deep house glazba devedesetih, Jim Jarmusch, psihodelični plakati Ricka Griffina, Blotter art samo su neki od asocijacija s kojima se može dočarati Retro Restart kolekcija dizajnerica Mateje Dujić i Neire Sinanbašić koje zajedničkim snagama potpisuju brand Mateyaneira. Pistom su zavladali oversize odjevni komadi u bojama minta i prljavo roze koje su se sjajno uklopile s klasičnom crnom i bijelom. Uz standardne sakoe i odijela, publika je mogla uživati u kreacijama ležernijeg stila poput majica i hoodica nastalih u suradnji s grafičkim dizajnerom Stefanom Kokovićem. Za potrebe nove kolekcije, izrađena su mala grafička umjetnička djela koja su u konačnici otisnuta na odjevne komade. Koncept je zamišljen kao fantazmagoričan splet klasične umjetnosti i svemirskih veduta upotpunjen s vrlo suvremenim porukama.

Prilika za zatvaranje treće večeri 28. Bipa FASHION.HR-a pripala je poznatom dizajnerskom dvojcu Twins koji je prezentirao svoju novu kolekciju Summer storm i tako unio dašak ljetne idile na modnu pistu. Nakon vječne inspiracije Slavonijom, dizajneri Damir Begović i Domagoj Štimac s ovom modnom pričom putuju u Dalmaciju. Vođeni ljetnim šansonama Tereze Kesovije, Olivera Dragojevića i Mate Miše Kovača publici su predstavili odjeću za plovidbu Jadranom upotpunjenu cvjetnim hologram printovima te zavodljivim i trendy leopard uzorcima. Pamučno tkano platno etno motiva u fokus stavlja unikatne haljine s naborima, odijela i suknje visokog struka.

Linker
15. travanj 2024 16:25