IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić

IO IVANA OMAZIĆ

Povratak zaboravljenih goblena kroz domaću modu

Na platformi IO Diary međunarodno renomirana hrvatska dizajnerica Ivana Omazić kreativcima pruža priliku za rad u potpunoj slobodi, a rezultat su doista originalni projekti kao što su novi vizuali brenda.

Posljednji IO Diary brenda IO Ivana Omazić predstavlja aktualnu zimsku kolekcija na doista originalan način - u goblenima.

IO Ivana Omazić
 

- Ako ste s brdovitog Balkana, prije ili kasnije susreli ste se s goblenima. Bili su naročito popularni 60-ih i 70-ih, a prošli su čitav put uobičajen u pučkoj i popularnoj kulturi - od omiljene razbibrige, postali su simbol socijalističkog kiča, potom bili zaboravljeni, da bi se danas, barem nama, činili kao romantičan reprezentant nekih zlatnih, sporijih vremena -  kaže Nikola Beban iz autorskog tima ovog IO Diaryja.

IO Ivana Omazić
 

Pored Nikole Bebana koji je autor koncepta i fotografija, goblene potpisuju Nikola Barbir i Lidija Lovrić kao stilisti, Marija Bingula bila je zadužena za hair&mua, Mimi Rončević kao model i Vanja Bajčić koja ih je izradila.

IO Ivana Omazić
 

- Gobleni, baš kao i odjeća dizajnerice Ivane Omazić i njezina slow fashion filozofija, podrazumijevanju polaganu, strpljivu i promišljenu, ručnu izradu. Zbog toga su nam se gobleni nametnuli kao idealan način prenošenja ideje brenda, ali mogu slobodno reći i osobni kreativni izazov - dodaje Beban. Sve IO goblene možete pogledati na adresi ioivanaomazic.com, na kojoj je prikazana kolekcija dostupna i uz sezonski popust od 40 posto.

IO Ivana Omazić