Ruksak Nica
 Privatni album
Indestructible Shop Croatia

Priča o tri žene koje su sasvim slučajno pokrenule brend: Ruksaci, torbice od vinila i jedna savršena ljetna haljina

Jednostavni platneni ruksaci koji nastaju kao rezultat ručnog rada poseban su modni dodatak s efektnim detaljima koji nećete vidjeti na svakom koraku prilikom šetnje gradom. Iza imena Indestructible Shop Croatia nalaze se tri žene koje su sasvim slučajno stvorile brend čije su torbice i odjeća osvojile tržište, a nama su otkrile kako je sve krenulo.

Kada je Slađana Bjelić (31) u Zagreb došla po svoju vjenčanicu, nije očekivala da će usput dogovoriti i suradnju s Anđelkom Valentić (39) i Lidijom Logar (39) i pokrenuti brend Indestructible Shop Croatia. Kako nam je Anđelka kazala, suradnja je nastala kao i svaka dobra priča, nakon dobrog hrvatskog vina i hrane. Danas Slađana kao CEO živi u Njemačkoj gdje je nedavno otvorila i concept store, Anđelka je zadužena za PR i marketing, a Lidija sve zajedničke vizije provodi u djelo.

A njihova djela teško da su vam promaknula, osobito ako volite zanimljive ruksake. Uz njih, izrađuju i torbice od prozirnog vinila, a ponosne su i na suradnju s Jelenom Geštakovski, studenticom završne godine Tekstilno tehnološkom fakulteta, s kojom su dizajnirale ljetnu lanenu haljinu.

"Haljina od lana, otvorenih leđa i s tregerima, koji su također od prirodnih materijala, napokon je ugledala svjetlo dana. Radi se o proizvodu koji je u potpunosti hrvatski, a osim što smo prvi put surađivale s Jelenom, koja će sigurno biti zapažena, haljinu je izradila gospođa Dubravka iz Dubca, koja i inače šije za poznate hrvatske dizajnere, a u Jeleni je odavno vidjela potencijal - govori nam Anđelka i dodaje kako će, baš kao i sa svakim svojim proizvodom, najprije one isprobati i nositi haljinu, kako bi provjerile da zadovoljava sve njihove kriterije.

Privatni album
Hova haljina rađena od lana

Privatni album

Dok je haljina novitet, njihove torbice već imaju vjerne obožavateljice koje ih nose u svakodnevnim prilikama.

"Najtraženiji model je dugo vremena bio Black Love. Po tome bi mogli zaključiti kako su naše cure romantične rokerice, no čim dođe sunce i lijepo vrijeme okrenu se cvjetićima i vedrim bojama. Svakako bih izdvojila i model Sophie koji je izrađen od prirodnih materijala - jute i špaga. Uz ruksake i male torbice, najnoviji hit su naše vinil shopper prozirne torbe. Ručke možete birati u različitim bojama i dimenzijama", ispričala nam je Anđelka.

Privatni album
Ruksak Black Daisy

Privatni album
Ruksak Sophie

Kako kaže, inspiracija dolazi spontano i sama od sebe, kako to uvijek biva kada radite nešto u čemu uživate. "Torbice nastaju u trenutku inspiracije, pratimo trendove i osluškujemo naše klijentice. Često nam upravo one daju ključne inpute iz kojih se razvije nešto novo".

"Uz ruksake i torbe, naše klijentice vole i statement majice. Rađene su od 95 posto pamuka i 5 posto elastina, a poruke koje ispisujemo na njih, uistinu i živimo pa su među favoritima: "Jer ja to mogu", "Za let si dušo stvoren", "Sunshine mixed with little hurricane", "Future is female"...

Privatni album

Materijale za izradu nabavljaju uglavnom online, najviše u Sloveniji i Njemačkoj gdje je izbor puno veći, a za izradu jednog ruksaka je Lidiji, koja se bavi krojenjem, potrebno nekoliko sati. Ipak, na domaćem tržištu teško se istaknuti, osobito s porastom brze mode i sve češćih promjena trendova, no one smatraju da su pronašle svoj put do publike.

"To je veliki izazov, ima puno brendova koji u ponudi imaju ruksake i torbe, ali vjerujem da smo se uspjeli istaknuti cijenom i kvalitetom. Kad smo tek kretale, obratile smo se influencericama da nas malo predstave i samo nas je jedna cura odbila i to ona za koju sam bila uvjerena da će prihvatiti. Ali tada sam se tješila mišlju da su i J.K. Rowling izdavači odbili 12 puta, a gdje je sad", nastavlja Anđelka i otkriva nam da su njihovi komadi traženi i izvan granica Lijepe naše pa su zato otvorile i concept store Indestructible Germany u mjestu Albstadt nedaleko Stuttgarta, a vodi ga Slađana. Tamo su dostupne i drugi hrvatski brendovi kao što su haljine Desinia, ogrlice Junk Jewely, mašnice i leptir mašne Maoodk. Kako nam je kazala, tržište Njemačke jako cijeni handmade i prirodne materijale.

"Vjerujem kako to vrijeme kod nas tek dolazi…iako se svijest polako budi kod većine", smatra.

Privatni album

Članica kreativnog trojca za brend voli reći da nisu oni koji će ići na masovnost. Planova uvijek ima, a ono na čemu rade je aplikacija s kojom ćete moći sam dizajnirati svoj ruksak, vidjeti kako izgleda i odmah ga naručiti. Što se tiče online prodaje, tu su web shop i društvene mreže kao glavni kanali preko kojih se proizvodi mogu nabaviti, te jedna trgovina u Rijeci i jedna u Zadru.

Privatni album

Linker
16. travanj 2024 22:25