Fjällräven
Vječni komad

Priča o uspjehu: Ovih se pulovera godišnje proizvede samo 120 i odmah se rasprodaju!

U čemu je tajna? To nisu bilo kakvi vuneni puloveri - švedski brend uzgaja vlastito stado ovaca koje se cijele godine mazi i pazi kako bi od njihove vune nastale najmekanije veste.

Vuneni pulover koji je mekan i ne svrbi, zaista zvuči kao mit, ali upravo su za tim išli kreativci koji stoje iza brenda Fjällräven kad su odlučili uzgajati stado ovaca usred Švedske. Naime, htjeli su kreirati vuneni pulover jednostavnog i klasičnog izgleda, ali i onaj koji će odoljeti zubu vremena. Prije nešto više od dvije godine skandinavski brend odlučio je istražiti porijeklo vune koju dobivaju za izradu odjeće, a kad im se rezultati nisu sasvim svidjeli, odlučili su na farmi nedaleko od mjestašca Åre imati vlastito stado. Tako su nastali puloveri Brattland No.1, koji se zbog količine vune dostupne skandinavskom brendu, proizvode u svega 120 komada.

Fjällräven

Fjällräven

Osim kvalitetne vune odlikuju se i modernim dizajnom, a izrađeni su u raglan stilu što znači da su rukavi i dio veste oko vrata spojeni, odnosno izrađeni od istog komada tkanine. Mekane i udobne pulovere, koji su zbog kvalitetnih vlakana teški i čvrsti, mogu nositi muškarce i žene, a pri kupnji vunenog komada dobiva se i posebna vrećica za čuvanje te upute za pranje u kojima je naznačeno da se veste peru samo ako je to baš nužno. Cijena ručno rađenih pulovera iznosi 400 eura, a putem online stranice brenda mogu se naručiti i u Hrvatsku. Još se nekoliko komada iz ovogodišnje limitirane kolekcije može nabaviti, a veste skandinavskog brenda bit će dostupne i iduće godine.

Fjällräven

Linker
19. travanj 2024 15:09