Victoria Jones / PA Images / Profimedia
Neočekivano

Princ Charles kreće stopama svoje snahe: Budući kralj pokreće svoju prvu modnu kolekciju

Princ Charles udružio se s poznatim web shopom i tvrtkom Net-A-Porter kako bi osmislio kolekciju za novu generaciju poslovnih žena i muškaraca, a komadi će odisati spojem tradicije i modernih vremena.

Nakon što je Meghan Markle u suradnji s humanitarnom organizacijom Smart Works pokrenula svoju kolekciju odjeće za poslovne žene, njezinim stopama krenuo je i princ Charles. Sin kraljice Elizabete II. i budući kralj udružio se preko svoje humanitarne organizacije "The Prince's Foundation" s web shopom Yoox Net-A-Porterom kako bi zajedno dizajnirali capsule kolekciju za žene i muškarce.

BALLATER, ABERDEENSHIRE - AUGUST 08: Prince Charles,The Duke Of Rothesay attends The Ballater Highland Games on August 8, 2019 in Ballater, Aberdeenshire. (Photo by Duncan McGlynn/Getty Images)
Getty Images

Kolekcija pod nazivom "The Modern Artisan" objedinit će umjetnički tekstil i dizajn i vrhunsku održivu proizvodnju. "Dizajnirala u Italiji, a izrađena u Velikoj Britaniji, kolekcija će biti dokaz kako talent i tehnologija mogu prijeći nezamislive granice", rekao je Federico Marchetti, direktor Yoox Net-A-Portera. "Kolekcija je namijenjena novoj generaciji kvalificiranih žena i muškaraca koji će u svom stilu spojiti tradiciju i moderni izričaj i to sve na održiv način", dodao je.

Svi prihodi od projekta donirat će se Charlesovoj humanitarnoj organizaciji koja pomaže ljudima kroz zajednicu, a kolekcija će se moći kupiti na webshopovima Net-a-Porter, Mr Porter, The Outnet i Yoox.

Linker
20. travanj 2024 17:26