Getty Images
statement komad

Statement komad koji želimo imati u garderobi jer podiže svaki stajling

Jedan od luksuznijih materijala od kojih svakodnevni komadi nisu toliko često rađeni našao je put prema kolekcijama dizajnera visoke mode, no i one pristupačne. Bluze od organze svakako su komad koji će biti poseban odjevni predmet u garderobi.

Gole haljine trend su u svijetu celebtityja već neko vrijeme, no gole bluze također bi mogle postati trend koji ćemo nositi svi. Bluze koje se ističu prozirnim materijalom i volumioznim rukavima dio su kolekcija dizajnerskih i high street trgovina i na prvi pogled izgledaju upečatljivo i elegantno, no uz određenu dozu seksipila.

Rađene su od organze, materijala koji je ostao pomalo zaboravljen, a glasi za luksuzni materijal koji je u Europu došao još u 18. stoljeću s istoka. Tvrda je i rađena od svile, poliestera ili visokze, a karakterizira je i specifični odsjaj. S obzirom na krutost, ostaje stajati u obliku koji na tijelu 'strši'.

Uz luksuzne brendove poput Guccija, Prade i Muglera koji u svojoj ponudi imaju košulje rađene od organze, zanimljivi modeli po pristupačnijim cijenama nalaze se na policama Zare. Krasi ih životinjski print i romantične točkice te velika mašna koja se veže oko vrata te su odličan izbor za prilike u kojima želite elegantan, no pomaknuti izgled kojim ćete se izdvojiti. Prozirni materijal otkriva što nosite ispod pa pripazite na izbor odjeće i donjeg rublja koje nosite. Odično se slažu uz traperice, osobitno svijetli jeans, a za svečane prilike će funkcionirati s pencil suknjama ili hlačama zvonastih nogavica.

Model sličan onom Guccijevom također nudi omiljena Zara - crnu košulju na točkice s bijelim ovratnikom. U galeriji pronađite modele iz dizajnerske i high street ponude.

Linker
25. travanj 2024 11:50