Top Shop
hvalevrijedan potez

Top Shop predstavio odlične sandale za ljeto - i to veganske

Veganstvo je upravo postalo chic jer je britanski high street brend izbacio liniju obuće koja je 100 % veganska i odobrena od PETA-e.

Top Shop je napravio prve korake prema održivoj i ekološki prihvatljivoj modi koja se zalaže za zaštitu životinja. U novoj kolekciji sandala za ljeto 2019. godine predstavio je modele koje je odobrila i udruga za zaštitu životinja PETA te će pobornike veganskog načina života, no i sve ostale, oduševiti.

Šest različitih modela ručno je proizvedeno u Španjolskoj, a pri proizvodnji nisu korišteni sastojci i materijali životinjskog podrijetla. Kutije u koje će cipele biti pakirane također su eco-friendly i prilikom njihove proizvodnje korišteno je ljepilo bez životinjskih i ribljih dodataka.

"Jako se veselimo ovoj novoj kolekciji koju lansiramo u travnju. U početku se fokusiramo na obuću i uvodimo novih šest modela koji su rađeni u Španjolskoj. Radujemo se povratnoj informaciji kupaca o ovoj kolekciji vođenoj dizajnom i u budućnosti ćemo vidjeti u kojoj mjeri možemo uključiti veganske modne dodatke i odjeću u našu ponudu", rekla je direktorica Top Shopa Maddy Evans.

Brend je predstavio različite modele, od mules sandala, modela na block petu i niskih sandala za ljeto, a dolaze neutralnim tonovima poput smeđe, bež i bijele boje te u varijanti s modernim printom zmijske kože.

Top Shop
Cijene veganskih modela koje nudi Top Shop kreću se od 400 do 500 kuna

Održiva moda sve je popularnija kod nove generacije kupaca pa modni brendovi polako uvode novitete u proizvodnji i dizajnu kojima se štetan utjecaj modne industrije na okoliš pokušava što više smanjiti.

Linker
16. travanj 2024 10:35