Ivana Tomić
Zbogom ljetu

Zbogom ljetu uz novu kolekciju domaće dizajnerice inspiriranom japanskom božicom jeseni

I ova kolekcija izvedena je korištenjem tehnike krojenja bez otpada koja minimizira količinu viška tkanine te naglašava važnost ekološke održivosti.

Nova kolekcija za jesen zimu pod nazivom AKIBIMI 2020/2021 s potpisom dizajnerice Ivane Tomić nastala je promišljanjem o nužnosti jednostavnih modnih formi te fokusu na udobnost i sigurnost kao kontrapunktu sve kompleksnijoj i zahtjevnijoj svakodnevici koja nas okružuje i istodobno iscrpljuje.

Ivana Tomić
Kolekcija je ime dobila po božici jeseni Akibimi iz japanske mitologije.

Kolekcija, koja je ime dobila po božici jeseni iz japanske mitologije, primarno je bazirana na vrhunskim vanjskim odjevnim komadima poput kaputa, jakni i ponča izrađenim od kašmira, vune i pamuka u kombinaciji sa suknjama i kardiganima od svile i vune te tunikama krojenim od ostataka materijala korištenih pri izradi podstava.

Ivana Tomić
Kolekcija se sastoji od kaputa, jakni i ponča u kombinaciji sa suknjama i kardiganima i tunikama.

Kao i u dosadašnjim kolekcijama dizajnerica ostaje vjerna principu recikliranja materijala iz prijašnjih kolekcija, korištenju 'deadstocka' tj. ostataka luksuznih dizajnerskih materijala, te upotrebi restlova ugašenog domaćeg tekstilnog brenda.

Čiste linije, minimalistički detalji i harmonija

I ova kolekcija izvedena je korištenjem "zero waste" tehnike krojenja (tzv. krojenje bez otpada) koja minimizira količinu viška tkanine te naglašava važnost ekološke održivosti. Čiste linije, minimalistički detalji i harmonija obogaćeni su print tehnikom sitotiska sa stiliziranim motivima prijašnjih kolekcija te uzorcima tapeta iz prošlog stoljeća vidljivih na haljinama i majcama od velura.

Ivana Tomić
Kolekcija je izvedena po principu 'zero waste' koja minimizira količinu viška tkanine.

Kolekcija je fotografirana u tajnovitoj pulskoj šumi bambusa, snažnog japanskog simbola harmonije i ravnoteže, koji nas podsjeća na važnost postizanja unutarnjeg mira u svakodnevnom životu. Upravo je ta simbolika povratka jednostavnosti i povezanosti s prirodom glavna okosnica kolekcije AKIBIMI 2020/2021.

Ivana Tomić
Kolekcija odiše čistim linijama i minimalističkim detaljima.

Dostupna je u izabranim concept dućanima u Hrvatskoj i Sloveniji. Određeni komadi biti će dostupni i svjetskom tržištu putem Not Just A Label web shopa (NJAL marketplace). Ivana Tomić odabrana je kao jedna od 500 dizajnera iz cijelog svijeta koji imaju priliku predstaviti dijelove svojih kolekcija putem ove globalne online trgovine specijalizirane za nezavisne dizajnere.

Ivana Tomić
Dizajnerica je i ovu kolekciju na temelju principa recikliranja materijala iz prijašnjih kolekcija.

Čitajte i:

Brand Izabel Kovačić nudi pravu poslasticu: Jesenska modna i 'home' kolekcija osvajaju na prvi pogled

Najzaigranija modna priča: Dva giganta se udružila i osmislila neodoljivu kolekciju za male i velike

Sportska tehnologija i street style u jednom! U Hrvatsku stigao novi jesenski model tenisica hit brenda

Linker
19. travanj 2024 23:36