Profimedia, SIPA USA
KULTNO IME

Zlatni body i čizme iznad koljena: 70-godišnja Grace Jones zaplesala na modnoj reviji

Prva kolekcija pjevačice i glumice Zendaye u suradnji s dizajnerom Tommyjem Hilfigerom nije prošla nezamijećeno jer je modnom pistom prošetala glazbena, filmska i modna ikona Grace Jones.

Duh Studija 54 i Soul Traina oživljen je u Parizu ovog vikenda na predstavljanju kolekcije Tommyja Hilfigera, prve u suradnji s glumicom i pjevačicom Zendayom (22). Komadi inspirirani sedamdesetim godinama prošlog stoljeća nosili su modeli čije su frizure također bile u skladu s razdobljem koje je poslužilo kao inspiracija, a u sedamdesetima su pronašli i tadašnju modnu muzu brojnih dizajnera.

Grace Jones on the catwalk
Tommy Hilfiger show, Runway, Fall Winter 2019, Paris Fashion Week, France - 02 Mar 2019, Image: 416924242, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Tada je bila najpoznatija kao model, a u međuvremenu je postala cijenjena glazbenica i glumica. Grace Jones je u sedamdesetima osvojila parišku modnu scenu svojim jedinstvenim, androginim lookom pa su je angažirali brendovi kao što su Yves St. Laurent, Claude Montana i Kenzo Takada, obožavali su je dizajneri Giorgio Armani i Karl Lagerfeld, a u to vrijeme je krasila i naslovnice modnih magazina poput Voguea i Ellea.

Grace Jones walks on the runway during the Tommy Hilfiger Ready To Wear Fashion Show during Paris Fashion Week Spring 2019 held in Paris, France on March 2, 2019., Image: 416997876, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Duh sedamdesetih vratila je u 2019. na modnoj reviji gdje je u komadima iz nove kolekcije zaplesala na taktove svoje pjesme "Pull Up To The Bumper". Zlatni body i metalik jakna nisu mnogo sakrili pa je Grace Jones na modnoj pisti pokazala da i sa 70 godina izgleda jednako dobro kao i u mladosti.

Zendaya, Grace Jones, Tommy Hilfiger and models on the catwalk
Tommy Hilfiger show, Runway, Fall Winter 2019, Paris Fashion Week, France - 02 Mar 2019, Image: 416926947, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Njezin defile modnom pistom uskoro je postao viralan, a osobite pohvale dobila je Zendaya zbog velike zastupljenosti tamnoputih modela, od kojih je Grace Jones bila među prvima koje su nosile revije luksuznih modnih kuća.

Nakon što je sedamdesetih osvojila Pariz, u osamdesetima i devedesetima privlačila je pozornost svojom provokativnom modom, ali i hit pjesmama kao što je "Slave to the Rhythm" te ulogama u filmovima "A View to a Kill" i "Boomerang".

Linker
16. travanj 2024 07:32