VJEČNI MODELI

5 bezvremenskih haljina koje ženama pristaju bolje i od minice

Čak i ako niste osoba od haljina, vjerojatno imate barem jedan omiljeni model u ormaru. Sada kada dolaze topli dani veselimo se odmaku od hlača i novoj vladavini vječno popularnih haljina koje iz sezone u sezonu dolaze u klasičnim, no opet novim i drugačijim izdanjima kojima je teško odoljeti.

Na stranu aktualni trendovi koji se izmjenjuju sve većom brzinom, neki modeli haljina su imperativ kada je u pitanju stil. Ulaganje u jedan model je investicija koja će se isplatiti jer će klasični modeli biti prigodni za svaku priliku i lako nosivi nekoliko sezona, s obzirom na to da nikada ne izlaze iz mode. Kombinirani s pravim modnim dodacima, mogu poprimiti novo lice u svakom outfitu i lako vas transformirati iz opuštenog dnevnog looka u otkačeni večernji.

Ovisno o ukusu i preferencijama, ovih 5 modela su vječni modni izbor s kojim nećete pogriješiti. Dobro će funkcionirati u svakom ormaru, a ako vam nedostaje neki od modela, u aktualnoj ponudi smo pronašli one koji su nam zapeli za oko.

1. Haljina na preklop

Ili popularno zvana wrap haljina jedan je od omiljenih modnih komada još od 70-ih godina kada ih je stvorila belgijska dizajnerica Diane Von Fürstenberg. Od tada je dobila make over više puta, no kroj ostaje isti. Osobito ih volimo nositi u proljetnim i ljetnim danima kada se slažu s balerinkama, cipelama na petu i bijelim tenisicama.

H&M, Zara, Mango, Net-a-Porter
H&M (49,99 €), Zara (299,90kn), Mango (349,90 kn) i Alice+Olivia (€550)

2. Košulja-haljina

Model haljine koji uživa nositi Melania Trump, no i ostale slavne dame koje su prepoznale potencijal ove praktične haljine. Neko vrijeme nije bila toliko zastupljena kao omiljeni model, no vratila se i sada izgleda bolje no ikad. Bilo da odaberete mini ili midi model, obožavat ćete je nositi za svakodnevni look.

Zara, Stradivarius, H&M, Mango
Zara (299,90 kn), Stradivarius (229,90 kn), H&M (19,99 €) i Mango (449,90 kn)

3. Slip haljina

Slip haljine nošene s majicom kratkih rukava recept su za outfit inspiriran 90-im godinama prošlog stoljeća. Uz bajkerske čizme imate frajerski look, iako zapravo nosite senzualnu i ženstvenu haljinu. Čar ove haljine i leži u njezinoj mogućnosti transformacije - uz minimalističke sandale na petu čini zavodljivi večernji ili svečani izgled, a uz tenisice ili niske cipele izbor je za nonšalantni odlazak na kavu. Ove sezone popularne su vibrantne boje poput tirkizne, kao i nježni pastelni tonovi.

Zara, Stradivarius, Net-a-Porter
Zara (149,90 kn), Zara (229,90 kn), Stradivarius (149,90 kn) i Mes Demoiselles (€300)

4. Maksi haljina

Haljine koje sežu do poda zrače boho vibrom, osobito ako ih krasi cvjetni i patchwork uzorak. Idealne za ljeto i plažu, boho duge haljine su također spas u ljetnim mjesecima kada smo u potrazi za primjerenom odjećom za posao u kojoj ćemo se osjećati dobro, a koja neće otkrivati više nego što bi trebala.

Mango, Zara, Stradivarius, H&M
Mango (349,90 kn), Zara (299,90 kn), Stradivarius (229,90 kn) i H&M (39,99 €)

5. Mala crna haljina

Kultni model o kojem ne treba puno pričati - svi znaju da je mala crna haljina dio garderobe svake žene koja drži do sebe. Ovo je model koji zaista pristaje svima i koji se nameće kao izbor za prilike kada nemate volje brinuti o tome hoće li sve biti usklađeno. Svake godine dolaze u novim verzijama, a nekoliko primjeraka u ormaru nisu na odmet.

Mango, Zara, Net-a-Porter, H&M
Mango (249,90 kn), Zara (299,90 kn), Jason Wu (€425) i H&M (39,99 €)

Linker
20. travanj 2024 00:15