Američki glumac Leonardo DiCaprio u naslovnoj ulozi filma 'Romeo + Juliet'
MUŠKI IZLOG

Aloha, dečki: Havajske košulje za stilski osviještene frajere

Košulja ukrašena printom palmi i kibiskusa okosnica je ležernih ljetnih kombinaija, a ako se mudro kombinira, odlično se uklapa i u poslovni stil.

Na pitanje što misli o tropskom printu u muškoj garderobi, dizajner Demna Gvasalia, kreativni direktor kuće Balenciaga, odgovorio je: ‘To je kao leopard-uzorak u ženskoj - kičast, ali neodoljiv’. I stoga je u aktualnoj kolekciji predstavio košulje - naravno, u skladu sa svojim stilom, dugačke i komotne - s motivom zalaska sunca i sjenama palminih stabala u pozadini. Napadni uzorak ‘smirio’ je kombinirajući ga sa svijetlim trapericama, tenisicama i vjetrovkom.

Model on the catwalk
Louis Vuitton show, Runway, Spring Summer 2018, Paris Fashion Week Men's, France - 22 Jun 2017, Image: 338782047, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
PAUL SMITH

Tako ga je nosio američki glumac Leonardo DiCaprio, Romeo u filmu ‘Romeo + Juliet’ Baza Luhrmanna iz 1996., koji se u šarenoj košulji pojavljuje i na plakatu filma, a desetljeće prije i holivudska zvijezda Nicolas Cage u hitu ‘Arizona Junior’, komediji braće Coen iz 1987. I jedan i drugi bili su itekakvi frajeri, stoga predrasuda da je ova košulja ‘ženskasta’ - ne stoji. Na popisu muškaraca koji su izgledali muževno u košuljama s printom cvijeta hibiskusa i palminog lišća su i Tom Selleck kao privatni istražitelj u TV seriji ‘Magnum’ te Elvis Presley, legenda rocka koji je ‘havajku’ popularizirao u filmu ‘Modri Havaji’.

Nicolas Cage u komediji ‘Arizona Junior’

Johnny Depp u drami ‘Strah i prezir u Las Vegasu

American rock n' roll singer Elvis Presley plays a ukelele, wearing a Hawaiian shirt and lei, in a still from the film 'Blue Hawaii,' directed by Norman Taurog, 1961. (Photo by Paramount Pictures/Courtesy of Getty Images)
Getty Images
Američki rock pjevač Elvis Presley u filmu ‘Modri Havaji’ iz 1961.

Američki glumac Leonardo DiCaprio u naslovnoj ulozi filma 'Romeo + Juliet'

Naime, ova košulja originalno potječe s Havaja, zvala se ‘aloha košulja’, a prodavao ju je japanski imigrant Chotaro Miyamoto početkom 20. stoljeća u svom dućanu u Honoluluu (zbog toga njezini uzorci podsjećaju na one s kimona). Na ovom se odjevnom predmetu ove sezone bazira nekoliko stilova: nosi se u hipsterskim kombinacijama kakve je predstavio Gvasalia, u šminkerskim ‘a la’ Louis Vuitton, s hlačama od tankog štofa i kožnatom sportskom torbom, pa čak i u poslovnim. Naime, uz jednobojno laneno odijelo njezino šarenilo nije pretjerano, već daje dojam ljetne opuštenosti.

Košulja od viskoze 149 kn H&M

Pamučna košulja 229 kn BENETTON

Košulja od viskoze 189,90 kn BERSHKA

Košulja od viskoze 169,90 kn ZARA

Košulja od viskoze 149,90 kn PULL&BEAR

Košulja od poliestera 119 kn NEW YORKER

Linker
02. travanj 2024 05:14