Kolinda Grabar Kitarović na inauguraciji Aleksandra Vučića, 2017. godine
 CROPIX
Bilo je svega

O ovima se najviše pričalo: 5 Kolindinih modnih izdanja koja su nam se urezala u pamćenje

Predsjednica je za vrijeme svog mandata rijetko kiksala u modnim kombinacijama, a neki outfiti posebno se pamte.

Prošlo je četiri godine otkako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović počela s obavljanjem svojih dužnosti na čelu države. Hoće li ostati na čelu države i u naredne četiri godine ne zna se, a u ovima koje su iza nas predsjednica se od prvog dana isticala između ostalog i modnim odabirima. Od prvog dana promovirala je hrvatske dizajnere i njihove kreacije te je svojim kombinacijama često slala i poruke. Prisjetili smo se nekoliko modnih izdanja Kolinde Grabar Kitarović koja se pamte.

Za svečanu inauguraciju predsjednica je nosila haljinu ispod koljena što je bilo u skladu s protokolom. Komplet u kraljevsko plavoj boji naručila je u hrvatskoj modnoj kući Stolnik, a u skladu s haljinom bile su i cipele koje su djelo hrvatske dizajnerice Anite Zanotti Šulec.

Zagreb, 150215.
Markov trg.
Svecana inauguracija novoizabrane Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarovic na Trgu Sv. Marka.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX
Svečana inauguracija Kolinde Grabar Kitarović, 2015. godina

Privukla je pažnju i na još jednoj inauguraciji - onoj srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića kada se u odvažnoj fuksiji isticala u moru crnih odijela. Salonke i komplet bili su u istoj nijansi, dok je boja torbice bila metalik sive nijanse. Ovu priliku također je iskoristila za promicanje hrvatskog dizajna, haljinu potpisuje dizajnerica Aleksandra Dojčinović. Na jednostavnoj haljini isticali su se zanimljivi rukavi.

'S obzirom na to da je bila riječ o jednom od najvažnijih političkih događaja u regiji htjeli smo da kreacija bude decentna, monokromatska, klasična, a neobični rukavi i nešto intenzivnija boja doprinijeli su upečatljivosti', pojasnila je tada dizajnerica za Gloriju.

Beograd, Srbija, 230617.
Palaca Srbija.
 Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic prisustvovala je svecanoj inauguraciji predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vucica .
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
CROPIX
Kolinda Grabar Kitarović na inauguraciji Aleksandra Vučića, 2017. godine

O haljini koju je nosila za susret s Donaldom i Melanijom Trump pričalo se danima. Na redovitoj 73. godišnjoj sjednici Opće skupštine UN-a u New Yorku nosila je haljinu na preklop brenda Duchess koju smo mogli vidjeti na brojnim Hrvaticama, a koja je, nakon što ju je predsjednica nosila, bila rasprodana. Brend je pokrenula poduzetnica Snježana Mehun s mladim dizajnerom Antunom Tinom Brišarom.

'Cijena joj je 1500 kuna i rasprodana je, no primamo narudžbe. Nismo očekivali da će se dogoditi takav 'boom', otkrila nam je Snježana Mehun koju su, nakon što je fotografija objavljena, preplavili telefonski pozivi i upiti. Kroj haljine laskao je njezinoj figuri te je naglasila vitku liniju.

Za sastanak s izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom Kolinda Grabar Kitarović nosila je komplet koji je neodoljivo podsjećao na onaj koji je nosila prva dama SAD-a, Melania Trump za inauguraciju američkog predsjednika i njezinog supruga Donalda Trumpa. Komplet nebesko plave boje estetikom je podsjećao na kultnu Jackie Kennedy, a nismo sigurni je li lijepa Melanija Kolindi poslužila kao inspiracija za ovaj outfit. Ono po čemu su se razlikovale bili su samo rukavi koji su kod Kolindinog kompleta širili u zvonoliki oblik.

(180724) -- ZAGREB, July 24, 2018 () -- Croatian President Kolinda Grabar-Kitarovic (R) meets with visiting Israeli President Reuven Rivlin in Zagreb, capital of Croatia, on July 24, 2018., Image: 379335591, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding China - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251 Madrid: +34 91 533 4289, Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPPA News
Profimedia, UPPA News
Kolinda Grabar Kitarović s izraelskim predjsednikom Reuvenom Rivlinom, 2018. godine

Na svjetskom nogometnom prvenstvu srčano je bodrila naše reprezentativce, a na utakmici koju je Hrvatska igrala s Francuskom gotovo je ukrala pažnju s nogometaša. U bijelim hlačama i navijačkoj majici u slavlju je nije spriječila niti kiša.

French President Emannuel Macron and Croatian President Kolinda Grabar-Kitarovic watch the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018, Image: 377942545, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, KCS Presse
Profimedia, KCS Presse
Emannuel Macron i Kolinda Grabar Kitarović

Krajem svojeg mandata predsjednica je sve više privlačila pažnju i vitkom linijom za koju je zaslužna dijeta na kojoj je bila, ona liposukcijska. 'Riječ je o prehrani koja se prvenstveno temelji na povećanom unosu zdravih masti i proteina. Zapravo je riječ o laganoj mediteranskoj kuhinji - ribi i pilećim prsima s maslinovim uljem te obilnim prilozima povrća i salata', objasnila je, a njoj se podvrgnula prošlog ljeta.

Linker
25. travanj 2024 11:48