must have

Bluza od organze je efektni komad s kojim nećete fulati: Imamo neodoljivih 14 modela

Materijal luksuznog izgleda uvukao se u ponudu modnih kuća i ubrzo postao neizostavni komad garderobe svake ljubiteljice stila koji spaja romantiku i odvažnost.

Naglašeni rukavi inspirirani osamdesetim godinama ovogodišnji su trend koji je teško izbjeći. Vođeni dizajnerskim idejama, i high street brendovi ponudili su košulje, bluze i haljine s naglašenim rukavima, no najviše pažnje kradu modeli rađeni od organze, luksuznog materijala koji podsjeća na til. Ovaj svileni materijal nosile su i dive starog Hollywooda, a početkom godine trend su vratile modne kuće Prada, Ganni i Mugler. High street trgovine su uvrstile modele od prave organze te one od imitacije, odnosno poliestera, no obje verzije izgledaju jednako efektno.

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 11: Elsa Hosk attends the boohoo NYFW celebration at the boohoo Mansion on September 11, 2019 in New York City. (Photo by Monica Schipper/Getty Images for boohoo)
Getty Images for boohoo
Elsa Hosk bluzu od organze kombinira s kožnim hlačicama

Kroz ovo ljeto i jesensku sezonu bluze od organze polako su postale jedan od vodećih trendova koji se savršeno uklapa u svečane kombinacije, a sada i u blagdanske modne stajlinge. U njima nije teško zablistati, a s obzirom na to da su zvijezda modne kombinacije, ostatak outfita može se sastojati od casual traperica ili malo elegantnije mini ili midi suknje.

Prozirni materijal koji otkriva što se nalazi ispod košulje u modnim kombinacijama ne izgleda vulgarno, već sasvim suprotno - decentno s naznakom seksepila, a ispod možete pokazati grudnjak, osobito ako imate manje grudi ili pak potkošulju ili topić s detaljima od čipke.

Najpopularnije košulje od organze dolaze u kričavim bojama poput zelene ili ljubičaste -zeleni model još proljetos se pojavio u ponudi Zare i najavio vladavinu ovog trenda. Danas su modeli ukrašeni i velikim uzorkom cvijeća u crvenim i crnim zagasitim tonovima, a tražene su i one prigodne za blagdansko vrijeme - u crnoj ili bijeloj boji sa šarmantnim uzorkom točkica. Većina modela dolazi uz pussy bow detalj, odnosno veliku mašnu koja se veže oko vrata i dodatno naglašava volumen i "statement moment" ovih bluza.

Linker
18. travanj 2024 08:51