BERLIN, GERMANY - AUGUST 04: Carolin Laufenburger wearing Alexander McQueen cowboy boots, Chanel bag seen on August 04, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)
Getty Images
BERLIN, GERMANY - AUGUST 04: Carolin Laufenburger wearing Alexander McQueen cowboy boots, Chanel bag seen on August 04, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)
Getty Images

Jesenski vodič

Došlo je vrijeme za kožne čizme: Imamo 14 najboljih modela koji će osvojiti ulice

Neki od nas jedva su dočekali pad temperatura, dok drugima kišovito vrijeme nije po volji i već se s nostalgijom prisjećaju ljeta. Nažalost, na vremenske uvjete ne možemo utjecati, ali zato se možemo pripremiti za kišne dane. Jedan od osnovnih modnih komada za jesen svakako su kožne čizme koje, osim što su estetski privlačne, štite i od kiše. Trendove koji su bili aktualni prošlih nekoliko sezona, ponovno ćemo viđati na ulicama, a vraćaju se i neki koje smo pomalo i zaboravili.

Klasične gležnjače

Klasika je, naravno, uvijek u modi, tako da nećete pogriješiti ako svoju kolekciju cipela obogatite kvalitetnim kožnim gležnjačama. Ove su jeseni posebno u fokusu gležnjače sa životinjskim uzorkom poput krokodila, zmije ili zebre koje odlično izgledaju na trapezice i suknje kariranog uzorka.

Visoke čizme

Nakon što su nekoliko sezona mirovale, čizme do i preko koljena vraćaju se u velikom stilu. Hrpu njih možemo već sad naći u trgovinama, a na izbor imate mnogo odličnih modela. Čak i ako niste pobornica ovakvih čizama, mogu djelovati vrlo elegantno ako ih pametno kombinirate: primjerice, na oversize pulover ili mini suknju od tvida.

Bajkerske čizme

Ljubiteljice rock-glama obožavat će nešto robusnije čizme s debelim đonom, metalnim detaljima i vezicama. Ovakve čizme odavno su se prestale nositi samo na kožne hlače i traperice jer su trendeseterice našle način da ih uklope u stajling s midi haljinama. Romatika cvjetnog uzorka i drskost bajkerskih čizama? Svakako!

Kaubojske čizme

Kako najbolje nositi jaknicu s resicama? Pa na kaubojske čizme, naravno. Ovaj prošlosezonski trend ne jenjava čak ni ove sezone, a možemo ih naći u raznim varijantama - od klasičnih koje sežu do pola lista do kaubojskih gležnjača s ravnim vrhom i "odrezanom" petom.

Mohito

Gležnjače sa životinjskim uzorkom, 329 kuna