disco fever

Ljeto na visokoj nozi: Službeno je - platforme su ponovno 'in'

  • 18.06.2019. u 11:46

  • Autor:
    • Lea Ladišić

Ovu godinu obilježile su minimalističke cipele i sandale s tankim remenčićima inspirirane 90-im i ranim 00-im godinama, no opasno im konkuriraju one koje se nalaze na suprotnoj strani - upečatljive i glomazne platforme koje se vraćaju u velikom stilu.

Proljetne i ljetne kolekcije predstavljene na modnim pistama u rujnu 2018. godine najavile su povratak platformi, a sada je došlo vrijeme da ih vidimo ne samo u teoriji već i u praksi. Modna kuća Miu Miu među prvima je najavila njihov povratak sa svojim prepoznatljivim modelom, a u stopu ih slijede Saint Laurent, Dolce & Gabbana i Maison Margiela.

Vrtoglave cipele inspirirane disco erom 70-ih godina tako su još jedan od povratničkih trendova kojem se neće razveseliti svatko, no vjerujemo da će ubrzo osvojiti i one koje su smatrale da se platforme neće više vratiti kao trend. U ljetnim danima nose se na bosu nogu, no za jesensku sezonu najavljen je trend otvorenih cipela u kombinaciji s čarapama pa ovakve modne kombinacije neće biti neobična pojava na ulicama modnih metropola.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 02: A model,shoe detail, walks the runway during the Miu Miu show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019 on October 2, 2018 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

Miu Miu, SS/2019

 

Uz koktel haljinu, šljokice ili resice čine pravi ljetni party look, za retro vibru nose se uz hlače širokih i zvonolikih nogavica ili trapezice, a šarmantno izgledaju i kao dio kombinacije koju čini duga ljetna haljina. Sigurno je da nova generacija platforma dolazi u efektnom izdanju s prenaglašenom petom, visokom platformom i u vibrantnoj boji koja se ističe te je riječ o cipelama koje su udobnije od visokih salonki ili sandala s ravnim potplatom.

MONTE-CARLO, MONACO - JUNE 15: Gabrielle Union and Jessica Alba arrive at the 59th Monte Carlo TV Festival : TV Series Party on June 15, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

Glumice Gabrielle Union i Jessica Alba svom su stajlingu dale retro štih s vrtoglavim platformama

Beverly Hills, CA - *EXCLUSIVE* - Sofia Vergara shops at her favorite place, Saks Fifth Avenue in Beverly Hills.
*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 436179687, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Sofia Vergara vjerna je ljubiteljica platformi

Ako ciljate na eleganciju i profinjeni izgled, platforme neće biti prvi izbor jer su na glasu kao zabavna obuća, osobito ako je riječ o modelima u jarkim bojama. Uz njih će outfit dobiti novo lice i poželjno osvježenje pa ako ste u potrazi za statement obućom, razmislite o zaboravljenim modelima koji ponovno dobivaju svoje mjesto pod reflektorima.

Net-a-Porter

Prada, €630

 

Net-a-Porter

Prada, €630

 

Net-a-Porter

Dolce & Gabbana, €417

 

Net-a-Porter

Phillip Lim, €255

Net-a-Porter

Stuart Weitzman, €495

Net-a-Porter

Saint Laurent, €557

Shoebox

Shoebox, 799,90 kn

Shoebox

Shoebox, 349,90 kn

 

Top Shop

Top Shop, £56