PROFINJENI MODNI DODATAK

Mali modni trik: Satovi s talijanskim potpisom za svaku ženu

Profinjeni i elegantni, bez suvišnih detalja i čim jednostavniji - najjednostavniji je recept za ženske satove kakvi se trenutačno traže.

U fokusu je nenametljiv nakit pa su u tom smjeru krenuli i u urarstvu: dizajneri satova za žene znaju da je "manje više" pa se oni radije poigravaju zanimljivim detaljima, nego li funkcionalnostima. Bez obzira radi li se o komadu s remenom od čelika ili, pak, kožnatom verzijom, novi modeli koji su u ponudi lako će se uklopiti u svačiji stil. Za one koje "pate" za zlatnim komadima tu su dostupnije varijante od čelika, ali u zlatnoj nijansi, a među poželjnijima su satovi koje krasi boja ružičastog zlata - barem kao detalj. Naravno, takvi se modeli nose od jutra do večeri: odlično "podižu" poslovne kombinacije, a jednostavno se uklapaju i u večernje outfite.

A da moda i satovi idu ruku pod ruku pokazuju i dva poznata talijanska brenda - Furla i Trussardi. Naime, prestižnu kuću Trussardi pokrenuo je Dante Trussardi za proizvodnju kožnatih rukavica, dok je Aldo Furlanetto pokrenuo brend Furla s fokusom na proizvodnji kožnatih modnih dodataka, odnosno torbica. Oba brenda danas iza sebe imaju nekoliko desetljeća uspješnog poslovanja u kojima su se uspjeli nametnuti i na tržištu satova. Trussardi nudi modele s vintage detaljima koje krasi butterfly kopča na metalnim narukvicama, dok se na kožnom remenju nalazi zašiljena igla - zaštitni znak modnih dodataka tog brenda koji postoji već više od 100 godina.

Iako brend Furla broji koje desetljeće manje, uspio je zadržati svoju autentičnost i tradiciju - i dalje je u vlasništvu iste obitelji te njihove kolekcije u potpunosti nastaju u Italiji. Njihovi satovi često su usklađeni s nekim od modela torbi iz njihove radionice, a u njihovim linijama mogu se naći i oni u upečatljivijim nijansama poput hit ružičaste ili, pak vatrene crvene.

Oba brenda dostupna su u Hrvatskoj, zahvaljujući ovlaštenom zastupniku i kompaniji Gold Partner koja njihove ponajbolje satove distribuira kroz svoje prodajne kanale te poznate brendove Zaks i Argentum.

Linker
18. travanj 2024 18:15