Getty Images
gloria in

Modna prognoza: Sunčano

Ako se divimo narcisama, zašto ne bismo haljini od žute svile i čipke - jer ova boja ima privlačni, elegantno-nonšalantni učinak na proljetnu garderobu.

Prema istraživanju Instituta za boje koji je osnovao Pantone, svjetski autoritet na području boja, žuta je u modnim kolekcijama prosječno zastupljena trinaest posto, što je čini jednom od najrjeđe korištenih boja za odjeću i detalje. No, ova sezona ruši statistiku - žuta je uključena u devedeset pet posto kolekcija pokazanih na svjetskim tjednima mode. A kad se vidi kako atraktivno izgledaju haljine od žute čipke, kožnati baloneri, nabrane suknje, kostimi od tvida, cipele s visokom potpeticom i torbe geometrijskih oblika, nije jasno zašto je bila zapostavljena.

Getty Images

Žute nijanse slažu se s crnom i bijelom, bež i srebrnom, ljubičastom, ali i fluorescentnom zelenom

Pulover od mohera i poliamida (138 kn, Benetton); majica od svile (699 kn, Per voi); pamučna marama (15 kn, Terranova); majica od pamuka s volanima (139 kn, My Boutique); Liu Jo svilena bluza (1450 kn, Fashion&Friends); suknja od skaja (80 kn, Orsay).

Znatno više nego kao simbol ljubomore ili neuračunljivosti, žuta slovi kao boja optimizma, pozitivne energije i sreće, ili - kako je naglasila britanska glumica Emma Watson, Belle u romantičnoj drami "Ljepotica i zvijer" (prikazuje se u domaćim kinima) - boja zaljubljenosti, jer trenutak kad Belle u žutoj haljini kostimografkinje Jacqueline Durran zapleše sa Zvijeri označava početak jedne divne romanse.

Ogrtač od viskoze i poliestera (299 kn, Moja torbica); hlače od poliestera (980 kn, Max&Co.); svilena košulja (758 kn, Weekend Max Mara ); Fracomina sako od poliestera (950 kn , Xyz); jakna od tvida (140 kn, Second hand London).

Budući da su u modi različite nijanse žute - od pastelne do boje žumanca, svaka žena može pronaći onu koja laska njenoj boji tena, kose i očiju. A kad je riječ o kombiniranju, osim s univerzalnom crnom i bijelom (kao i pepita uzorkom), žuta se vrlo dobro slaže s bež i sivom bojom te s komplementarnom ljubičastom, a od modernih metalik nijansi - sa srebrnom. No, one ekstravagantnije mogu je spojiti i s trendovskom jarkozelenom.

Suknja od poliestera (890 kn, Jolie’s); pismo-torba od eko kože (349 kn, Aldo); Only jakna od eko kože (379 kn , Modiana); kožnate sandale (1119 kn, Guess).

Linker
17. travanj 2024 06:20