Anđela Ramljak
 Davor Matota / Hanza Media
samouvjereni korak westerna

Nosi ih cijela špica: Jedne gležnjače osvojile su domaće trendseterice

Još uvijek se ne odvajamo od trendi modela gležnjača od kojih prednjače modeli inspirirani Divljim Zapadom. Iako su bile dio zimske garderobe, u proljetnim kombinacijama 'it' djevojaka izgledaju jednako dobro.

Gotovo sve gradske modne kombinacije krasi jedan model cipela koji je neko vrijeme bio zaboravljen u modnoj prošlosti. Vratio se na velika vrata, u društvu resica, smeđih komada od brušene kože i kaubojskih remena.

Kaubojske čizme tako nas vode u doba westerna, no u modernom izdanju. Za šetnju centrom grada mnoge cure biraju upravo ove gležnjače, spajajući ih u različitim modnim izričajima. Dok smo u hladnim danima nosili nabrane modele koji sežu do koljena ili iznad njega, sada su u prvom planu oni modeli idealni za promjenjivo vrijeme - niski s izraženim špicastim vrhom.

Zagreb, 170419. 
Metropolis  u Muzeju suvremene umjetnosti.
Svecana premijera filma Andjela Jurkasa pod nazivom  Do kraja smrti. 
Na fotografiji: .
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / Hanza Media
Lucija Kajić

Glumica i voditeljica Lucija Kajić u svom cipelaru ima decentni primjerak kaubojki koji se lako uklapa u svaku modnu kombinaciju. Na premijeru filma uz vintage model plavih traperica, jednostavnu bijelu majicu i kožnu jaknu nosila je smeđe gležnjače koje su urbanom stilu dale dašak onog kaubojskog.

Slične gležnjače, sasvim drugačiji stajling - u režiji glumice Anđele Ramljak smeđe kaubojske čizme funkcionirale su kao dodatak kožnim tajicama u crnoj boji i kaputu do koljena. Za potpuni western look glumice pobrinula se traper košulja koju je nosila ispod kaputa, komad koji će uz detalje karakteristične za ovaj stil biti pun pogodak.

Spica / Zagreb 29.03.2019. / foto: Davor Matota / Andjela Ramljak
Davor Matota / Hanza Media
Anđela Ramljak

Da se kaubojke i traper vole zna i bivša manekenka Maja Cvjetković koja je svoj model nosila uz traper kombinezon. Sve je začinila dugim kaputom u žutoj boji i složila stajling za šetnju centrom Zagreba u društvu malene kćerke Vite.

Spica / Zagreb 30.03.2019. / foto: Davor Matota / Maja Cvjetkovic i kcer Vita
Davor Matota
Maja Cvjetković

John Pavlish
Ana Lea Janzić

Dok će smeđe dati dojam vintage stila, crni modeli su oni koji imaju moderni prizvuk. Nije im odoljela manekenka Ana Lea Janžić koja se odlučila na upečatljivi model protkan nezaobilaznim uzorkom zmijske kože na vrhu. Viši model koji je nosila ima klasična obilježja kaubojske gležnjače te je upotpunio inače jednostavnu crnu modnu kombinaciju. U crnim izdanjima osobito dobro izgledaju, baš kako ih je nosila i glumica Judita Franković. Decentni model crne boje u kombinaciji s ostatkom outfita činio je frajersku modnu priču kojoj je šljokičasti sako dao dozu glamura.

John Pavlish
Judita Franković

Linker
10. travanj 2024 10:17