Nomadic State Of Mind
Jednostavne, a posebne

Osvojile su nas sandale od konopa koje se mogu nositi uz baš svaki ljetni komad

Ljetna obuća, baš kao i odjeća, mora biti udobna, lagana i sposobna izdržati razne aktivnosti. Osim toga, od velike je važnosti da se proizvodi na održiv način kako bi pridonijela očuvanju Zemlje. Jedan od brendova koji postaje sve popularniji, proizvodi vrlo jednostavne, ali nevjerojatno udobne i kvalitetne sandale koje možete nositi doslovno na sve.

Modni brendovi sve više su ekološki osviješteni jer su konačno shvatili da se i od otpada mogu proizvodi proizvoditi oku ugodni i kvalitetni modni komadi te time pridonose očuvanju jedinog doma kojeg imamo. U fokus umjesto plastike i umjetnih materijala dolaze oni prirodni i oni napravljeni od recikliranih tvari, kao što je poseban konop od kojeg se izrađuju još posebnije sandale brenda "Nomadic State Of Mind".

Njihova priča krenula je u kasnim devedesetima kada je Chris Anderson izrađivao sandale u svojem starom Volkswagen busu koji mu je služio i kao ljetna kuća za odmor, a prodavao ih je na glazbenim festivalima diljem SAD-a. Chrisu sada pomaže njegov tim i 47 stručnjaka za izrađivanje konopa koji dobivaju od recikliranih materijala iz Nikaragve, a izrađuju ih tamošnji stanovnici koji su postali već pravi 'umjetnici od konopa' i mogu pošteno živjeti od svog posla.

Iako jednostavne, ove sandale su upravo zato i posebne jer se mogu kombinirati na apsolutno sve - haljine, hlače, suknje svih boja, uzoraka i materijala, a posebno će dobro izgledati uz šešire i torbe od prirodnih materijala koje su ionako veliki hit ove sezone. Važno je napomenuti da su i izrazito ugodne i udobne, dugo će vam trajati i mogu se prati u perilici na 30° i pritom neće izgubiti ni boju ni oblik.

Sandale dolaze u nekoliko boja, od kojih su najprodavanije crvene "JC Red" i slip-on model "Camel" u bež boji, a kod nas se još može nabaviti nekoliko različitih modela. Cijene sandala kreću se od 465 do 490 kuna te su potpuno veganske, čak i potplat, a pakiraju se također vrlo jednostavno, bez kutije za cipele. Ako želite hodati u kvalitetnim sandalama koje vas neće žuljati i ujedno podržati održivu modu, sandale možete kupiti na Nomadic State Of Mind stranici.

Nomadic State Of Mind
JC Red 465 kuna

Nomadic State Of Mind
JC Camel Multisole 465 kuna

Nomadic State Of Mind
Slip on Camel 465 kuna

Linker
08. travanj 2024 22:04