Profimedia, INSTAR Images
Trend iz devedesetih

Ovaj model hlača je opet hit: Iznenadit ćete se kako sve možete nositi povratnički komad

Radnički i vojni stil vratio se na modne piste, trgovine i u naše ormare, a jedan od onih komada koji smo obožavali u devedesetima - cargo hlače - dobile su makeover. Više nisu toliko vrećaste i nezgrapne pa se lako uklapaju u svaki stil, čak i poslovni.

Sjećate li se onih širokih hlača koje su se nosile devedesetih, imale su velike džepove i malo su podsjećale na onakve kakve nose vojnici? Da, u posljednjih par godina stalno se vraćaju modni trendovi devedesetih, a jedan od njih su i takozvane cargo hlače. Nosili su ih i mladi i stari, a dio mainstreama postale su zahvaljujući grupi All Saints koja ih je nosila u videu za svoj debitni singl 'I Know Where It’s At'.

No, njihova povijest seže u razdoblje prije Drugog svjetskog rata. Prvi su ih nosili britanski vojnici oko 1938. godine, a u SAD je ovaj trend stigao tek u kasnim četrdesetima. Kako im i samo ime govori, služile su za nošenje dodatnog tereta (engl. cargo), odnosno opreme u velikim bočnim džepovima. Oni su izvorno bili samo na uniformama padobranaca koji su u njima nosili radio i streljivo.

Profimedia
Fendi, Sies Marjan, Prabal Gurung

U početku ih je nosila samo vojska, a popularizirale su se sredinom devedesetih kada ih se moglo vidjeti na svakom koraku. Neki veliki svjetski dizajneri poput Valentina, Ralpha Laurena i modne kuće Prada vratili su ih prošlog ljeta na modne piste, a Fendi, Prabal Gurung i Sies Marjan i mnogi drugi uvrstili su ih u ovogodišnje proljetne kolekcije.

Rihanna, Emily Ratajkowski, Olivia Culpo

Upravo ove hlače nedavno je isfurala i poznata manekenka Olivia Culpo, a nisu im mogle odoljeti ni Rihanna i Emily Ratajkowski. Iako na prvi pogled nisu ženstvene, cargo hlače su iznimno udobne za nositi i mogu se kombinirati na različite načine.

Street Style
Street style, Fall Winter 2019, Paris Fashion Week, France - 04 Mar 2019, Image: 417242544, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Na crop top i otvorene sandale

S ovim hlačama tenisice nisu obavezne jer jednako dobro mogu izgledati i na neke elegantnije sandale. Iako su se u devedesetima nosile tako da otkrivaju pupak, današnji modeli ovih hlača najčešće su visokog struka pa ih zato odlično nadopunjuju crop topovi koji tek malo otkrivaju trbuh.

Na tenisice i pulovere

Kao u primjeru modne blogerice Chiare Ferragni, nećete pogriješiti ako ih u kišne dane odjenete na udobne tenisice i neki topli pulover u upečatljivoj boji. Pulover, naravno, ugurajte u hlače kako bi vam bilo toplije te look podignite nekom zanimljivom torbicom.

Na čizme i majice s kratkim rukavima

Popularne Martensice izvrsno se slažu s nešto užim modelima cargo hlača u kombinaciji s majicama s kratkim rukavima. Ovakav look super je za izlaske u grad, ali i neke druge aktivnosti. Kako biste malo razbili neutralne boje, možete ga nadopuniti maramom s uzorkom poput životinjskog ili raznobojnih prugica.

Na bluzu i salonke

Ako na poslu nemate neki striktni dress code, cargo hlače možete uklopiti i u poslovni look. U tom slučaju kombinirajte ih s elegantnom bluzom i klasičnim salonkama. Neizostavan je i remen bez kojeg ovaj outfit nikako ne bi bio potpun.

Pogledajte kakve smo modele našli u online trgovinama:

Linker
19. travanj 2024 20:19