Getty Images for Christian Dior
naučite ih nositi na šik način

Palazzo ili culottes: 19 hit modela trendi hlača koje će zamijeniti haljine

Proljetne haljine i suknje posljednjih su sezona u sjeni hlača - i to onih modela koji ih zapravo 'oponašaju'.

Palazzo i culottes hlače našle su se u modnom fokusu već prije nekoliko sezona, a interes za njima ne jenjava jer su istovremeno udobne, trendi i elegantne. Odličan su odabir za svakodnevne stajlinge , ali se jednako lako mogu nositi i u večernjim varijantama. Široke i lagane nogavice idealan su odabir za tople i vruće dane te ih je lako kombinirati s ostatkom modne kombinacije. Dolaze i pod nazivom suknja-hlače jer stvaraju privid da nosimo suknje, iako je zapravo riječ o hlačama.

SYDNEY, AUSTRALIA - APRIL 11:  Lauren Brain is seen at Mercedes-Benz Fashion Week Australia Spring/Summer 2013/14 at Carriageworks on April 11, 2013 in Sydney, Australia.  (Photo by Caroline McCredie/Getty Images)
Getty Images

Znate li razliku između culottes i palazzo hlača?

Za one koji se ne zamaraju modnim nazivima ovi pojmovi ne znače mnogo. Culottes hlače pojavile su se još u osamdesetima prošlog stoljeća, a nedavno su se vratile na modnu scenu. U početku rađene od krutih materijala, danas su nam dostupne u laganim i prozračnim, plisiranim i satenskim materijalima, pa čak i u traper varijanti.

PARIS, FRANCE - JANUARY 22:  Annabelle Wallis attends the Christian Dior Haute Couture Spring Summer 2018 show as part of Paris Fashion Week on January 22, 2018 in Paris, France.  (Photo by Edward Berthelot/Getty Images for Christian Dior)
Getty Images for Christian Dior

Pristaju gotovo svim figurama, a s obzirom na to da su rezane iznad gležnja, u prvi plan stavljaju proljetne cipele, sandale ili tenisice. Uz lepršavu bluzu ili klasičnu pamučnu majicu, lako je složiti outfit za posao, odlazak na kavu ili za večernji izlazak.

SYDNEY, AUSTRALIA - APRIL 15:  Talisa Sutton wearing Camilla and Marc blazer & trousers, Kate Sylvester sweater at Mercedes-Benz Fashion Week Australia 2015 at Carriageworks on April 15, 2015 in Sydney, Australia.  (Photo by Caroline McCredie/Getty Images)
Getty Images

Palazzo hlače s druge strane također krase široke i naglašene nogavice koje sežu do poda. Pojavile su se još u 1930. godini kada su mnogi podizali obrve kad bi ih vidjeli, a danas se nameću kao poželjni komad u svakom ormaru. Vole figuru visokih i vitkih djevojaka te će naglasiti bokove pa će onima s manjim grudima biti odličan odabir. Uz to, vizualno će produžiti svačiju figuru, osobito ako se nose uz visoke pete.

BERLIN, GERMANY - JULY 04: Fashion journalist Aminata Belli, wearing a flower t-shirt, blue sunglasses and denim pants, is seen during the Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Spring/Summer 2018 at Kaufhaus Jandorf on July 4, 2017 in Berlin, Germany.  (Photo by Thomas Niedermueller/Getty Images)
Getty Images

Visoke pete i palazzo hlače tako su odličan izbor za sve proljetne i ljetne svečanosti, u kombinaciji sa zanimljivom i ženstvenom bluzom ili topom. U ponudi trgovina se nalaze elegantni modeli rađeni od satenskih materijala, kao i oni koji dolaze u casual stilu prigodnom za obavljanje svakodnevnih obveza. Bit će glavna zvijezda svakog outfita pa ostatak kombinacije ne mora biti upečatljiv.

High street trgovine kriju odlične modele na policama

Modne kuće u svojoj ponudi nude modele koji dolaze s odgovaraćujom košuljom ili majicom uz koju za trenutak imate spreman kompletni trendi look. Možete se odlučiti i za one klasične u jednoj boji poput crne, bijele ili bež, no za proljetne dane idealni su razigrani modeli koje dolaze u tonovima jarkih boja i uzoraka poput točkica, životinjskog printa ili prugica.

Linker
15. travanj 2024 11:37