Getty Images
Moda za prijelazno doba

Pet ključnih modnih komada koji će vam olakšati ulazak u jesenske dane

Prijelazno razdoblje iz ljeta u jesen mnogim ženama predstavlja problem jer ne znaju što staviti na sebe kako im ne bi bilo previše vruće, a niti hladno. Zato je potrebno pažljivo birati modne komade kako se ne biste opteretili nepotrebnim slojevima, a zaštitili se od kiše i naleta hladnoće.

S obzirom na najavljenu prognozu, jesen će nam doći i prije nego što smo očekivali. Ipak, sumnjamo da će sparina nestati s nekoliko kišnih dana pa je bolje da se pripremimo za to nekad neugodno prijelazno razdoblje. Tada često stojimo pred ormarom, ne znajući što odjenuti jer ne želimo da nam bude vruće, a opet ni da se smrzavamo. Ako vam u ormaru nedostaje "prijelazna odjeća", ovih pet modnih komada olakšat će vam jutarnje spremanje na posao.

1. Midi haljina

Cijelo proljeće i ljeto nismo se skidali iz midi haljina, a ovaj trend nastavit će se na jesen, ali i na zimu. Popularnost ovih haljina nije bez razloga - osim što su lepršave i možemo ih nositi na sve, dovoljno su profesionalne za posao kao i dovoljno elegantne za neke svečanije trenutke. Ljeti smo najviše nosili haljine s točkicama i cvjetnim uzorkom, a u ovo prijelazno razdoblje hit su uzorci u stilu 60-ih u kombinaciji s maramama i gležnjačama.

2. Radnički kombinezon

Možda to niste očekivali, ali radnički kombinezoni trenutno su veliki modni hit i to prvenstveno zbog njihove praktičnosti. Ujutro, kada ste u žurbi, a niste si pripremili što ćete odjenuti za posao, jedan takav kombinezon čini se kao idealan izbor. Obično dolaze u zemljanim bojama, ali i ružičastim pa se mogu dobro uklopiti u razne lookove. Na posao ih nosite na oxfordice i niske sandale, dok će za večernji izlazak super izgledati na cipele s visokim potpeticama.

3. Bluza s uzorkom

Bilo da na njoj dominira bezvremenski cvjetni uzorak, točkice, geometrijski uzorci ili je napravljena od prozirnog organdija, bluza je prijelazni komad koji vam definitivno treba u ormaru. Jedan od najjednostavnijih, a vrlo efektnih, kombinacija su uske traperice i bluza "nemarno" ugurana u njih. U hladnijim danima treba vam samo sako ili lagani kaput i dobre gležnjače.

4. Suknja s kockicama

Kockice u stilu Brigite Bardot ponovno se nose, iako na modnim pistama i trgovinama možemo vidjeti razne karirane i kockaste uzorke. Suknja s ovim retro uzorkom savršeno se stapa s oversized kardiganima i bluzama s volanima, ali i običnim majicama s natpisima.

5. Hlače ravnog kroja

Klasik na klasikom koji uvijek prolazi svakako su hlače ravnog kroja u svim varijantama - od kožnih do traperica i uvijek ih ima u ponudi. Iako su skinny modeli ponovno u trendu, ženama s jačim bokovima bolje će stajati ravni kroj jer će uspješno izbalansirati bokove s donjim dijelom nogu.

Linker
16. travanj 2024 09:41