modni dodatak ljeta

Pronašli smo neodoljive slamnate šešire od kojih se ovoga ljeta nećete odvajati

Pripreme za ljeto mogu početi, a dobar šešir nezaobilazni je dio svake morske sezone. Slamnati šeširi uvijek su popularni, a svake sezone modni brendovi se potrude dati mu nove i osvježene detalje koji im daju drugačije, neodoljivo lice.

Osim što štite kosu i kožu lica od jakih sunčevih zraka, slamnati šeširi imaju i ulogu modnog dodataka i ukrasa u ljetnim modnim kombinacijama. Osim na plaži i na moru, lako ih je ukomponirati i u gradski stil, za šetnju gradom ili za druženje u prirodi.

Poseban šarm imaju oni s vrpcom koja se oko oboda veže u mašnu ili se pak veže oko vrata te daje poseban začin i vintage štih svakom looku. Modni brendovi u ponudi nude različite modele i oblike s vrpcama uglavnom tamne ili crne boje, no lako ih je zamijeniti s trakama u drugim nijansama. Već nekoliko sezona popularni su i modeli sa zanimljivim izvezenim natpisima, no ove godine posebno su u fokusu oni koji se ističu veličinom i obodom koji će pokupiti sve poglede.

BGUK_1372851 - Various, UNITED KINGDOM  - *

Pictured: Romee Strijd



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 391619871, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

Za popularnost ovakvih modela možemo zahvaliti mladom francuskom dizajneru Jacquemusu koji je u svojoj ljetnoj kolekciji predstavio predimenzionirane modele šešira s obodima većima no ikad. Njegovi šeširi uskoro su postali popularan detalj na Instagram profilima poznatih svjetskih trendseterica pa je ovaj trend s lakoćom našao i put do povoljnijih, high street izdanja, doduše u nešto manjem i funkcionalnijem obliku.

U svakom slučaju, veliki obodi ovoga su ljeta izbor s kojim nećete pogriješiti, a ako se ipak držite provjerene klasike, modeli s tvrdim i malim obodom također su dio ponude. Ukrašeni školjkama, mašnom ili pak u osnovnom obliku bez dodataka, lako je pronaći model od kojeg se nećete odvajati. Izdvojili smo nekoliko modela iz aktualne ponude, a ljubiteljice slamnatih šešira s društvenih mreža odlična su inspiracija za modne kombinacije sa šeširima u glavnoj ulozi.

Linker
20. travanj 2024 10:02