Makeneka Camila Coelho kožnu natkošulju nosi s nepogrešivom bijelom košuljom, a sve je upotpunila kožnim rukavicama
 Getty Images
imamo top modele

Što je jesen bez dobre kožne jakne?! Zaboravite klasične komade, stižu nam zanimljivi novi modeli, imamo 19 najboljih

Bezvremenski komad s dozom odmetničkog looka uvijek je kožna jakna - komad bez kojeg ne ulazimo u prijelaznu sezonu. Ove godine nosimo ili klasične modele ili one 'pomaknute' koji se izdvajaju iz mase.

Uz balonere, lagane kapute i sakoe, kožnu jaknu biramo svakog proljeća i jeseni kao pokrivalo s kojim će svaki outfit dobiti onaj edgy look. Idealne su za ovo doba i uklapaju se u svaki stil i modnu kombinaciju - uz traperice i tenisice, romantičnu haljinu ili suknju i cipele.

Jakna od prave kože može biti investicija, no zato je nosiva više sezona. Uz pravu kožu, najzastupljeniji su modeli od umjetne kože, glatke ili one brušene. Dok su posljednjih proljetnih i jesenskih sezona prevladavali modeli u bojama poput izražajno žute, pastelno ružičaste ili zelene, ove jesni se vraćamo klasici u crnoj boji.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 24: Jennifer Lawrence attends the Christian Dior Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on September 24, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Dior)
Getty Images for Christian Dior
Glumica Jennifer Lawrence nosila je kožnu jaknu na reviju Diora

Kožne jakne s istaknutim ovratnikom i ukrasnim džepovima, zatvaračima ili zakovicama našle su se u fokusu i dominiraju one u crnoj boji, kada je riječ o modelima od glatke kože. Jakne od brušene kože dolaze u bojama, ponajviše u smeđoj ili boji konjaka koja sa sobom nosi dozu western looka, a zanimljivi odabir su i ostale zagasite jesenske boje poput maslinaste, sive ili boje crnog vina.

BROOKLYN, NEW YORK - SEPTEMBER 08: Maya Hawke attends Tory Burch NYFW SS20 at the Brooklyn Museum on September 08, 2019 in Brooklyn City. (Photo by Cindy Ord/Getty Images for Tory Burch)
Getty Images for Tory Burch
Maya Hawke nosi drugačiji model kožne jakne u stilu košulje

PARIS, FRANCE - MARCH 05: Camila Coelho wears sunglasses, a black leather jacket, a white turtleneck, a black Chanel bag, black shorts, gloves, outside Chanel, during Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020, on March 05, 2019 in Paris, France. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)
Getty Images
Makeneka Camila Coelho kožnu natkošulju nosi s nepogrešivom bijelom košuljom, a sve je upotpunila kožnim rukavicama

Ako umjesto provjerene klasike tražite nešto drugačije, kao izbor se nameću neki novi modeli - ove sezone najpopularnije su jakne u stilu natkošulje. S kopčanjem na dugmiće i s pravokutnim džepovima i ovratnikom u stilu košulje, ovakvi modeli nose se u opuštenoj verziji ili uz zavezani remen u struku koji će naglasiti figuru. Retro estetika također se očituje u jaknama pa neke modne kuće nude oversize vintage modele u stilu 80-ih godina, naglašenih rukava i širokog kroja.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 20: A model walks the runway at the Versace show during the Milan Fashion Week Spring/Summer 2020 on September 20, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Getty Images
Model inspiriran 1980. godinama na Versace reviji u Milanu za sezonu 2020.

Ako ste u potrazi za novim komadom koji će upotpuniti svaki jesenski look, modele od prave i umjetne kože potražili smo u lancima visoke mode, naš izbor provjerite u galeriji.

Linker
24. travanj 2024 01:17