Getty Images for Veronica Beard
DOBA NOVE ŽENSTVENOSTI

Top savjet za žene: Outfit koji jamči moćan i samouvjeren izgled

Ženska ravnopravnost ove je godine vruća tema, za što je zaslužan i pokret #MeToo. Inicijativa koju su podržale mnoge holivudske glumice uputila je na problem seksualnog iskorištavanja žena na njihovim radnim mjestima, pri čemu je javnost saznala za brojna uznemirujuća iskustva slavnih (i manje slavnih) osoba. Ohrabrile su se i manekenke - zahtijevajući da im se na tjednima mode omoguće zasebne garderobe za presvlačenje.

Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica kuće Christian Dior, pozvala je pak žene da se međusobno povežu kako bi se lakše probijale u profesionalnom svijetu... To osnaživanje žena i osvještavanje da su jednako dobre kao muškarci - nešto što bi u 21. stoljeću trebalo biti standard - u modnom je svijetu rezultiralo popularnošću ženskih odijela. Iako je pomalo paradoksalno da žene svoju moć pokazuju odijevajući se u kreacije iz muške garderobe, činjenica je da u odijelu izgledaju moćno i samouvjereno. Nije tu riječ o modelima poput onih iz 80-ih - koja su kopije muških poslovnih odijela od sive i tamnoplave tkanine.

Moć novih kreacija ne izvire iz strogosti forme, već iz smjelih boja i uzoraka. A krojevi su različiti: Alessandro Michele iz kuće Gucci predstavio je modele u stilu 70-ih, sa strukiranim sakoom i trapezicama, Guillaume Henry, kreativni direktor Nine Ricci, sako naglašenih ramena s dvostrukim kopčanjem i hlačama mrkva-kroja, a dizajnerica Veronica Beard kraći sako i hlače širokih nogavica. U dnevnoj se varijanti nose s bijelim košuljama ili pamučnim majicama te s košuljama i modnim dodacima u boji odijela. Navečer se nose samo uz rublje, s puno nakita i uz visoke potpetice. Tu su kombinaciju u zadnje vrijeme mnoge zvijezde crvenog tepiha pretpostavile večernjoj haljini.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 11:  A model poses at the Veronica Beard Spring 2018 Presentation on September 11, 2017 in New York City.  (Photo by Andrew Toth/Getty Images for Veronica Beard)
Getty Images for Veronica Beard

A trendi kombinacije ženskih odijela potražite u novom broju Glorije IN koja izlazi u paketu s Jutarnjim listom u subotu 19. svibnja i daruje svim čitateljima Farmacia kupone s ekskluzivnim popustima!

Linker
25. travanj 2024 10:34