Rihanna
 Profimedia, Mega Agency
Pravi su hit

U njih ne stane gotovo ništa, a žene za njima luduju: Evo zašto svi žele ove torbice

Otkad su ih prošetale zvijezde poput Rihanne i Gigi Hadid, manija za ultra malim torbicama se nastavlja. Iako su na prvi pogled nepraktične jer vam unutra stanu samo kreditna kartica i ključevi, mnoge žene ih nose na svakodnevnoj bazi.

Torba je jedan od omiljenih modnih dodataka koji ima i praktičnu stranu. U nju nam stanu sve one sitnice koje nam trebaju na svakodnevnoj bazi kad nismo kod kuće poput mobitela, ključeva, higijenskih potrepština i nešto make-upa.

Velike shopper torbe, doduše, nisu toliko poželjne kada smo, primjerice, u izlasku, a i ne pašu na sve kombinacije kao elegantne manje pismo torbice ili one koje se nose preko tijela. Ne smetaju, možemo ih staviti oko struka, prebaciti na jednu stranu tijela i ne opterećuju kralježnicu.

EXCLUSIVE: Singer Rihanna braves the rain in Barbados to attend the official street naming of Rihanna Drive. The pop sensation was draped in a canary yellow dress, heels and purse for the ceremony.
30 Nov 2017, Image: 356576640, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Rihanna

November 14 2017, New York City

Model Gigi Hadid leaves her East Village apartment on November 14 2017 in New York City

By Line: Philip Vaughan/ACE Pictures


ACE Pictures Inc
Tel: 6467670430
Email: info@acepixs.com, Image: 355369414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Acepixs
Profimedia, Acepixs
Gigi Hadid

No, modna industrija je u zadnjih par godina predstavila torbice veličine novčanika za sitan novac u koje stanu tek ključevi i eventualno ruž za usne. Iako zvuče pomalo apsurdno, mikro torbice su ubrzo postale omiljene kod poznatih dama poput Rihanne i Gigi Hadid. Neki dizajneri poput Jacquemusa otišli su toliko daleko i kreirali torbice koje su toliko malene da ih možemo nositi oko dva prsta. Bolje rečeno, kao da su napravljene za Barbie lutke.

Ono što je još više začuđujuće jest cijena ovakvih torbica koja seže do čak 400 eura, što je oko 3000 kuna, iako se u high street dućanima daju naći i jeftiniji modeli. Ako se pitate zašto su ovakve naizgled nepraktične torbice postale toliko popularne, razlog je u njihovoj estetici, a manje u praktičnosti. U njih doslovno stane samo ono što vam zaista i treba - ključevi i malo novca ili kartica. Dizajneri su ovim potezom željeli odteretiti žene od nošenja previše tereta i stvari koje nam samo zauzimaju mjesto u torbama.

London, UNITED KINGDOM  - Irina Shayk seen arriving at the Versace Sloane Street Boutique shop opening in London. Irina was seen showing of her incredible physique in a tight fitted art pop dress.

Pictured: Irina Shayk

BACKGRID UK 5 DECEMBER 2017 

UK: +44 208 344 2007 / uksales@backgrid.com

USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 357011915, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

Osim toga, ove torbice djeluju jako sofisticirano i odlične su za sve trendseterice koje žive modu i svoje kombinacije dijele putem Instagrama. Dakako, postoje i nešto veći modeli, a opet dovoljno mali, u koje možete staviti i mobitel ako ga ne želite nositi u ruci. Takav je isfurala Irina Shayk koji se savršeno uklopio u cijeli outfit.

Ako i vi želite jednu ovakvu torbu, našle smo nekoliko modela koje možete nabaviti na web shopovima.

Nordstrom
MZ Wallace mikro torbica, Nordstrom, 890,08 kuna

Nordstrom
Dolce&Gabanna Micro Devotion torba, Nordstrom, 8153,10 kuna

Zara
Micro torbica od školjaka, Zara, 299,90 kuna

Mark Cross
Mark Cross mikro torba, matchesfashion, 16,612 kuna

Jacquemus
Jacquemus mikro torba, My Theresa, 2962 kune

Mango
Torbica od umjetne kože, Mango, 165,90 kuna

Ratio Et Motus
Ratio Et Motus mikro torba, Net A Porter, 7245 kuna

Miu Miu
Miu Miu mikro torba, Net A Porter, 4095 kuna

Linker
20. travanj 2024 17:18