Getty Images For Ermanno Scervin
Neizostavan komad

Veliki vodič kožnih jakni koje će se nositi ove sezone: Pronašli smo genijalne komade i već su u prodaji

Proljetne modne kombinacije nisu potpune bez kožne jakne, bilo da je od prave ili umjetne kože. Prošle godine nametnuli su se neki trendovi koji će biti popularni i sljedeće sezone, kao što su kože košulje koje možete nositi i kao jakne. Uz njih, tu su još tri trenda na koja valja obratiti pozornost.

Ova zima toplija je od prosjeka pa bi nam, barem preko dana, bilo ugodno u nekom toplom puloveru u paru s tanjim kaputom ili pak nekom jaknicom. Ne možemo reći da nam ne odgovara dodir sunčevih zraka na koži, a s maštanjem o toplijim danima više smo raspoloženi razmišljati o proljetnim modnim kombinacijama koje obavezno uključuju kožnu jaknu.

Ovaj bezvremenski komad nikada nije izašao iz mode te se svake godine, pogotovo u prijelaznim sezonama, nameće kao ultimativni komad koji je nosiv na apsolutno sve - traperice, suknje, haljine, košulje pa čak i na pulovere i kardigane za nešto manje odmetnički dojam.

Ove godine ponovno će se nositi nekoliko trendova kožnih jakni - do klasičnih do onih koje smo već prigrlili u proteklim mjesecima, a voljet ćemo ih i dalje.

Motoristička

Motoristička kožna jakna postala je klasičan komad koji ima svaka trendseterica u ormaru. S njom se osjećamo pomalo buntovno, pogotovo ako je krase detalji poput resica, zakovica i remenja. Ipak, ako želite izbjeći dojam opasnog bajkera, zakovice i šiljke ublažite haljinom s cvjetnim uzorkom i nekim veselim tenisicama.

U boji

Kožne jakne u boji, bilo crvene, električno ružičaste ili zelene, neodoljive su u kombinaciji s trapericama ili čak kontrastnim komadima. Primjerice, ružičasta vintage jakna uz žute široke hlače visokog struka i ružičaste čizme ide kao salivena. Ako vam je ovo ipak previše, držite se pastelnih nijansi koje će biti vodeće i ove sezone.

Kao košulja

Trenutno jako popularne, kožne košulje mogu se nositi i kao jakne, pogotovo kada pošteno zatopli. Najrazvikaniji modeli su oni nešto duži, s vezanjem u struku i pravokutnim džepovima koji daju retro štih. Osim što ih možete nositi svezane u struku, dobro izgledaju i kada opušteno padaju uz tijelo. Nosite ih na plisirane suknje, mini suknje i kožne bermude.

Kratka

Kratke kožne jakne više izgledaju kao modni dodatak nego kao ozbiljan odjevni predmet, ali djeluju vrlo urbano i super se slažu s hlačama i suknjama visokog struka. Doduše, bit će simpatično ako ispod njih proviruje kakva zanimljiva košulja ili bluza.

Linker
23. travanj 2024 18:34