Instagram
dajte mu priliku

Volimo novo lice samta: Ako vam se nije sviđao, ovi komadi promijenit će vam mišljenje

Dugo vremena bio je ostavljen u modnoj prošlosti, tamo u 70-im godinama prošlog stoljeća kada je bio poželjan materijal od kojega su se radili predmeti od jakni, sakoa, hlača ili tregerica. S prošlom jeseni se malo po malo vratio u šik i obnovljenom izdanju, a rado ga nosimo i ove sezone u raznim varijacijama.

Hlače, suknje, jakne...Samtani komadi vratili su se u velikom stilu i dolaze u svim varijantama za jesen i zimu. Ovaj pravi jesenski materijal će nas grijati narednih mjeseci, a ujedno će izgledati šik jer je u kolekcijama modnih brendova dobio moderno lice.

Godinama je bio zaboravljen kao materijal koji ne može izgledati stajliš, no pogled na komade koji se nalaze na policama trgovina govori suprotno. Samtani komadi dolaze u klasičnim smeđim bojama, stvorenima za ovo vrijeme, a jednako primamljive su i pastelne nijanse poput ružičaste, plave ili isprano zelene boje. Ove sezone samt nije novost - njegov povratak najavljen je još prošlih sezona i pokazalo se da nije riječ o prolaznom trendu jer se zadržao na sceni i rado je nošen i ove godine.

BERLIN, GERMANY - JANUARY 16: Franziska Mueller walks the runway at the Riani show during the Berlin Fashion Week Autumn/Winter 2019 at ewerk on January 16, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by Stefan Knauer/Getty Images for Riani)
Getty Images for Riani
Riani show kolekcija za jesen/zimu 2019.

U kolekcijama za jesen/zimu 2019. godine predstavile su ga luksuzne kuće, poput Riani brenda koji je na pistu donio samt s debelim prugama. Široke i izražene samt trakice mogu izgledati jako upečatljivo i na dodir mekano, na primjer u kombinaciji hlača i sakoa, a suprotno širokim trakicama, samt dolazi i u verziji s tankim izbočinama, onim gotovo neprimjetnima pa će izgledati poput bogatog baršuna.

Samt će se lako uklopiti u jesensku garderobu, nosimo ga s omiljenim pletivom ili klasičnom dolčevitom, a za dozu 70-ih godina nosite samtane hlače širokih nogavica uz košulju upečatljivog uzorka. Uz hlače, omiljeni komad od samta su mini suknje i sakoi, što nam pokazuju trendovi na Instagramu, a u ponudi trgovina ovih komada ne nedostaje. Kao osvježenje i odmak od klasičnih silueta i materijala, za hladne dane odijevamo se u tople materijale - 10 šik primjeraka od samta pronađite u galeriji.

Linker
19. travanj 2024 03:56