SLAVI SE ŽENSKA SNAGA

Zaboravite kako ste do sada nosili sako: S ovih 9 modela ćete plijeniti poglede

BERLIN, GERMANY - JULY 05: Charlotte Nolting, wearing Ysc blazer, Levi's vintage trousers, Chanel bag, Repetto pullover, is seen during the Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Spring/Summer 2018 at Kaufhaus Jandorf on July 5, 2017 in Berlin, Germany. (Photo by Joern Pollex/Getty Images)
Getty Images
Odijelo možda ne čini čovjeka, ali sigurno se u njemu osjećamo moćnije. U godini kada se rodio pokret #metoo koji je u kratko vrijeme postao prava društvena revolucija, žene su odijelo, ponajviše jedan njegov dio, odabrale za vlastite moćne outfite.

Modna industrija opet je izvukla odijelo kao simbol slobode i emancipacije žena. Uz klasični sako i hlače, najveći ovosezonski hit je jedinstvena verzija klasika u obliku sako-haljine. Iako su već i ranije poznate dame nagovještale novi 'it' komad, vojvotkinja od Sussexa dodala mu je na popularnosti kada je na jedan od službenih kraljevskih evenata stigla u crnom modelu brenda Judith and Charles.

The Duke and Duchess of Sussex at the Victoria Palace Theatre in London, before attending a gala performance of the musical Hamilton, in support of Sentebale., Image: 384528013, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Prije nekoliko je dana u sako-haljini osvajala i glumica Eva Longoria. Ona se odlučila za dizajnerski sako Aleksandre Dojčinović koji je hrvatska dizajnerica zamislila kao dio odijela, ali glumica je hlače odbacila i sako nosila kao haljinu.

Mandatory Credit: Photo by Michael Buckner/Variety/REX (9980788aa)
Eva Longoria
Variety Inclusion Summit, Arrivals, Los Angeles, USA - 15 Nov 2018
Michael Buckner/Variety/REX


Sličan model nosila je nedavno i Antonija Blaće koja često bira odijela dok vodi prvu sezonu showa "Gospodin Savršeni", ali voli i haljine.

Sako-haljinu možete odjenuti tijekom cijele godine, a šik je opcija za vjenčanja, novogodišnje zabave i noćne izlaske. U zimskim danima može se kombinirati sa čarapama s uzorkom, a navečer uz cipele s remenčićima i nakit.

Slične modele možete naći u trgovinama ulične mode, donosimo vam nekoliko prijedloga!

Zara, 418 kuna

 

Zara, 256 kuna

Mango, 1299,90 knZara, 781 kunapromo

Haljina Stradivarius, 299, 90 kn

Bershka, 209 knHM, 222 knpromo

Stradivarius, 279,90 kn