Getty Images
Novi put

Zaokret u Givenchyju: Novi direktor hodao s Gagom, obožava crnu boju i luksuznu sportsku odjeću

Markantan mladi dizajner, istančanog ukusa ime je stekao suradnjom s najvećim glazbenicima, a nakon pokretanja svoje modne marke preselio je iz SAD-a u Italiju, poznat je po monokromatskih kombinacija, ljubavi prema luksuznim sportskim komadima te prijateljstvu s najpoznatijim glazbenicima.

Francuska modna kuća Givenchy imenovala je novog kreativnog direktora, riječ je o američkom dizajneru Matthewu M. Williamsu. Svoju prvu kolekciju predstavit će u listopadu, najavili su iz kuće.

Ovaj 34-godišnjak ukupno je sedmi dizajner imenovan na to mjesto, posljednja od njih je bila Clara Waight Keller, koja je iz kuće otišla u travnju nakon tri godine.

Williams je modnim znalcima poznat po svojim luksuznim komadima sportske odjeće i u svom vodstvu Givenchyja skoro pa sigurno će napraviti odmak od elegantnih haljina Audrey Hepburn, koje je Keller izvadila iz bogate arhive Huberta de Givenchya.

Matthew M. Williams je osnivač marke 1017 Alyx 9SM, koju je nazvao po svojoj kćeri, debitirao je sa sezonom jesen/zima 2015., a kolekcije su mu prepoznatljive po monokromatskim komadima od glave to pete.

Prije osnivanja vlastite marke radio je kao kreativni direktor Lady Gage, s kojom je i hodao, a surađivali su na osmišljavanju video spotova, kostima na pozornici kao i izvan nje - ili kako je on to nazivao modnom pistom od dva metra između vrata hotela i limuzine.

View this post on Instagram

Real Friends

A post shared by Matthew M Williams (@matthewmwilliams) on

Nakon Gage, Williams je surađivao s Kanyeom Westom, kao umjetnički direktor, a radili su na dizajniranju turneje i vizualnom identitetu njegovih albuma. Otkako je osnovao Alyx, brend mu je stekao niz megapopularnih obožavatelja, sve redom glazbenika - Skepta, Dua Lipa, A$AP Rocky i Drake.

Donosi ekologiju u Givenchy

Alyx je po iznimnoj ekološkoj osviještenosti koja mu je nit vodilja, koriste recikliran tekstil i tehnike bojanja koje ne koriste vodu, stoga se može izvući zaključak da će Williams dovesti etiku održive mode i u Givenchy.

Dizajner je rođen u Chicagu, a odrastao je u Kaliforniji, prije preseljenja u Italiju živio je u New Yorku. Na sjever Italije, u grad Ferraru, preselio je 2017. sa suprugom Jennifer i njihovo dvoje djece.

View this post on Instagram

‘Reality Systems’ Autumn/Winter 2020

A post shared by Matthew M Williams (@matthewmwilliams) on

Tim preseljenjem došao je bliže tvornicama i pružilo mu je jako željenu promjenu krajolika. "Kad sam želio pokrenuti vlastiti brend, shvatio sam da je Italija gotovo jedino mjesto na svijetu gdje mogu stvoriti svaku kategoriju koju sam htio, u najboljoj kvaliteti i s najboljim materijalima. To je odlično iskustvo, u svojim tridesetima upoznavati novu kulturu i novo mjesto za život", kazao je Williams za Vogue u razgovoru prošle godine.

Dizajner je upisao studij umjetnosti na Sveučilištu California, ali je odustao od studiranja nakon jednog semestra kada je shvatio da su njegovi interesi bliži modi.

Modni znalci znaju da je ovaj mladi čovjek, zapravo vladar inkognito suradnji na najvišem nivou. U vrijeme rada s Kanyeom Westom, Williams je pokrenuo kolektiv Been Trill s Heron Preston i Virgilom Ablohom (tadašnjim Westovim kreativnim direktorom). Abloh je nedavno postavljen za kormilo muške kolekcije Louisa Vuittona. Od tada je Williams surađivao s kompanijama poput: Nike, Mackintosh, Vans i Kim Jones iz Diora. Uz to je bio jedan od gostujućih dizajnera za Moncler Genius u veljači 2019.

Pročitajte i:

Ovo bi mogao biti njen konačni kraj: Slavnu urednicu američkog Voguea optužuju za rasizam

Unuka Grace Kelly kreira neobične modne komade: 'Inspiraciju pronalazim u ženama iz moje obitelji'

Gucci predstavlja novo lice mode: Odustaju od 'prvih redova' i podjela na klasične sezone

Francuska dizajnerica nakita dala nam je sjajan savjet kako brzo očistiti omiljen modni dodatak

Linker
23. travanj 2024 17:26