ZLOČESTI BRAT BLIZANAC

VIDEO: 'OVO JE DOKAZ DA HRVATI IMAJU UKUSA!' Rimčev super-auto pohvalili svjetski magazini, većina čitatelja misli da je bolji od Bugattija

 Ivan Lacković / EPH

Mate Rimac je u utorak predstavio svoj Concept One i njegovog "zločestog brata blizanca" Concept S na Ženevskom salonu automobila.

O performansama novog električnog hiper-automobila već smo pisali - razvija 1384 konjskih snaga koje mu omogućavaju maksimalnu brzinu od čak 365 kilometara na sat, s čime se ne može mjeriti ni jedan električni auto na svijetu. Štoviše, kad se pogledaju ubrzanja ove zvijeri, onda čak i zvijezda Ženevskog salona, novi Bugatti Chiron, gleda u leđa Conceptu S koji od 0 do 100 km/h stiže za 2,5 sekundi, od 0-200 km/h za 5,6 sekundi, a od 0-300 km/h za 13, 1 sekundu. Sva ta brzina košta oko milijun eura...

Sjajne performanse, ali i atraktivan i agresivan izgled automobila koji će se proizvesti u samo dva primjerka oduševile su i novinare stranih auto-magazina, kao i njihove čitatelje. O Conceptu S napisani su brojni tekstovi i snimljeni kratki video-prilozi, a među njima se izdvaja onaj uglednog britanskog magazina EVO.

Novinar je prilog otvorio riječima: "Ako ste mislili da je Bugatti Chiron najbrži auto na Salonu - prevarili ste se. Ovo je" - rekao je novinar i pokazao na Rimčev Concept S te objasnio kako se radi o jačoj verziji već predstavljenog Concepta One. Osim automobila ispred sebe, nahvalio je i tvrtku Rimac automobili, naveo s kim sve surađuju te istaknuo da gotovo sve dijelove na Conceptu S proizvode sami.

Prezenter EVO magazina zaključio je da je riječ o prilično zadivljujućem automobilu koji uz to ima lijep i jednostavan izgled. Na kraju je čitatelje upitao da libi radije posjedovali Concept S ili Bugatti Chiron, s kojim Rimac očito ne može izbjeći usporedbe. Prvi odgovori ispod videa, koji je u 15 sati pogledalo više od 18 tisuća korisnika YouTube-a vrlo su pozitivni.

Najpopularniji je komentar korisnika koji kaže da bi uvijek izabrao Concept S prije Chirona, dok je puno lajkova pokupio i čovjek koji kaže da Rimčev auto izgleda sjajno, mnogo bolje od Chirona, i dokazuje da Hrvati imaju ukusa. Pogledajte video i dodajte koju pohvalu Mati Rimcu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:14