RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije
SASTOJCI za 4 osobe:
* 1 glavica kiselog kupusa (oko 1 kg)
* 60 dag mljevenog mesa
* 1 žličica crvene paprike
* 10 dag riže
* 3 režnja češnjaka
* 2 glavice luka
* 10 dag suhe slanine
* 30 dag suhih rebrica
* 0,5 dl ulja
* sol
* papar
1. Luk očistite, narežite ga na kockice, kao i slaninu. Sve prepržite, pred kraj dodajte nasjeckani češnjak i sve prelijte preko mljevenog mesa.
2. U posudu za miješanje dodajte malo crvene paprike, soli, papra, riže, nasjeckanog peršina i sve skupa umiješajte u jednoličnu smjesu.
3. Listove kupusa odvojite od glavice, zatim zadebljanja pri kraju listova obrežite tako da budu posvuda iste debljine.
4. U svaki list stavljajte malo smjese i uvijte sarme. U posudu na dno poslažite malo rezanog kupusa pa u krug poredajte sarmu. U sredini ostavite rupu za ostatak kupusa i rebrica, zatim malo nasjeckanog luka i ostatak crvene paprike.
5. Podlijte vodom da prekrije sarmu i kuhajte oko 2 sata uz povremeno potresanje posude. Na kraju po želji možete napraviti laganu zapršku.